VPN installeren.

Hallo lezers van Annie’s netwerk! Goed dat jullie er zijn, want vandaag wil ik het over iets belangrijks hebben, namelijk mijn netwerk! Maar niet alleen mijn netwerk, ook die van jullie. Iedereens netwerk! Vandaag wil ik het namelijk hebben over internetgebruik en dan vooral veilig internetten.
Ik heb onlangs gelezen over VPN, wat het is, hoe het werkt, en hoe het beschermt. Ik vind dit zo interessant, dat ik het graag met jullie wil delen. Iedereen weet namelijk wel dat het internet niet altijd een veilige plek is. Denk aan het kinder YouTube kanaal dat was gehackt, waarop filmpjes van een enge pop genaamd Momo verscheen, die de kinderen opdroeg geld te stelen en hun ouders wat aan te doen. Dit heeft tot serieuze gevallen en veel nachtmerries geleid. Daarom vind ik het belangrijk dat ouders alvast van VPN afweten, zodat ze het kunnen instellen op hun computer of laptop of zelfs telefoon, voordat hun kinderen erop gaan.

Wat is VPN?

VPN is een manier van veilig en anoniem internetten zodat niemand bij je gegevens kan. Dit klinkt natuurlijk nogal vaag, ik zal het even uitleggen. Als je het internet gebruikt, krijg je van je provider een IP-adres. Met dit adres valt alles wat je bezoekt, sites, programma’s etc, terug te leiden naar jouw computer en zo ook je adres.
Dit klinkt opzich al eng genoeg, krijgen vreemden mijn adres te zien!? Niet persé. Hackers kunnen via het internet door middel van bijvoorbeeld een virus in je IP-adres inbreken. Zo kunnen ze bij al je data en gegevens dit houdt in foto’s, bankgegevens, documenten en meer. Vervolgens chanteren hackers ze om deze informatie niet te lekken, waardoor je bedragen moet overmaken. Dit is natuurlijk heel naar en gevaarlijk. Privacy is uitermate belangrijk voor iedereen!

VPN reviews.

Iedereen gebruikt het internet natuurlijk anders. Ikzelf kijk graag series op Netflix (ja ook deze streaming service is verbonden met het internet, en ik ga vaak online shoppen. Tijdens het shoppen reken ik af door mijn gegevens in te vullen. Dit heb ik al zo vaak gedaan, dat mijn computer automatisch mijn wachtwoord en gebruikersnaam heeft opgeslagen. Dit scheelt mij tijd, super fijn natuurlijk. Maar mocht mijn computer gehackt worden, dan zijn mijn wachtwoord en gebruikersnaam van mijn bankgegevens zichtbaar.
Als je nog twijfelt, lees dan even de reviews wat goed bij jou en je internetgebruik past. Bescherm jezelf en je gegevens!