Kinderspeelgoed voor de helft van de prijs!

Wanneer je op zoek bent naar kinderspeelgoed is het altijd een behoorlijke zoektocht. De prijzen in Nederland liggen daarbij ook super hoog! Het is eigenlijk zonde van je geld. Laten we eerlijk zijn, hoelang speelt je kind daadwerkelijk met het net gekochte speelgoed? Een week? Hooguit een maand, dan beland het alweer achter in de kast.

 

 

Goedkoop maar toch kwaliteit speelgoed

Na een tip van een vriendin ben ik eens op internet gaan zoeken. Ik kwam uit bij het merk Schleich. Dit merk komt van oorsprong uit Duitsland. Voor het kopen van speelgoed let ik namelijk wel altijd op de EU-certificering. Ik moet er niet aan denken dat mijn kinderen ziek worden van speelgoed. Schleich heeft dit keurmerk gekregen. Het grappige is dat de prijzen gemiddeld twintig euro lager liggen dan in de speelgoedwinkels in Nederland. Eigenlijk belachelijk. Het enige waar je rekening mee moet houden is de verzendkosten. Dan alsnog ben je veel goedkoper uit dan met het speelgoed in Nederland.

 

Speelpret van jong tot puber

Het grappige is wel dat ze verschillende leeftijden inspireren tot spelen. Voor de jongste kinderen, vanaf 2+, zijn er veel verschillende boerderijdieren te koop. Vooral het paard staat behoorlijk in de spotlight bij Schleich. Hier hebben zij complete series van. Zo kun je ook een manege zelf bouwen en zijn er paarden in wel tien verschillende kleuren. Mijn dochter is niet zo van de paarden dus dat valt dan ook gauw af. Wel vindt zij het geweldig om complete dorpen in elkaar te zetten en het daadwerkelijk te laten leven. Met mensen en dieren poppetjes komt zij al aardig uit de voeten. Alsof zij hier de regie van overneemt. Erg grappig om te zien. Ik besloot dan ook om een compleet dorp voor haar te bestellen, ze was tenslotte toch bijna jarig. Hier was ik in totaal nog geen honderd euro voor verder. In de speelgoedwinkel was ik minimaal het dubbele kwijt met alle losse pakketten die ik dan zou moeten aanschaffen.

 

Echt kwaliteit

Mijn vriendin had gelijk, ik kan het niet onderscheiden met het Nederlandse speelgoed. De gezichtjes van de poppetjes klopte gewoon allemaal, zo grappig om te zien. Sterker nog, ik kon helemaal geen verschil zien. De poppetjes zijn overigens onverwoestbaar, hier kwam ik achter toen ik per ongeluk op een poppetje ging staan. Ja dat deed behoorlijk zeer! Maar het speelgoed is geweldig. Mijn dochter was er vooral heel erg blij mee. Voor alle ouders, kijk eens naar het met Schleich, het scheelt een behoorlijke duit in je portemonnee!