Veel vragen? Hier zijn de antwoorden!

Ken je dat dat je even in je leven vastloopt en het niet meer weet? Wat moet ik gaan doen? Hoe ziet de toekomst eruit? Welke kant moet ik op? Ik denk dat veel mensen dit meerdere keren in hun leven meemaken. Eerlijk gezegd beland ik zelf om de zoveel jaar in zo’n periode. Dan heb ik het gevoel dat ik weer even een andere richting uit moet, maar ik weet niet zo goed welke. Ik krijg steeds meer vragen in mijn hoofd en geen antwoorden. Op zo’n moment is het fijn als je eens met iemand kan praten die wat verder kan kijken dan jij dat kan. Maar ook iemand die zo invoelend is dat hij begrijpt waar jij mee zit. Pas geleden stond ik weer op zo’n kruispunt in het leven. Toen deed ik iets wat ik nog nooit had gedaan. Ik zocht naar mediums online. In mijn omgeving had ik al vaak over mijn vragen verteld, maar ik kwam er niet echt mee verder. Ik vroeg me af hoe het zou zijn als ik gewoon eens met een onafhankelijk iemand belde. Maar ik vond het wel een hele stap om te nemen, dat geef ik toe.

Praten met een vreemde helpt

Ik zocht dus op mediums online en al snel had ik iemand te pakken die me verder kon helpen met mijn vragen. Het is niet zo dat je allemaal concrete antwoorden krijgt en dat is misschien maar goed ook. Wat ik wel kreeg was andere inzichten, de mogelijkheid om alle opties grondig te onderzoeken en om na te denken over wat ik nu precies wil. Het praten met een vreemde helpt wat dat betreft echt omdat zij gewoon geen mening hebben over jou. Ze kennen je niet en gaan uit van de informatie die jij geeft. Met het stellen van goede vragen hielpen ze me om na te denken en door te denken. Gek genoeg kwam ik toen later, toen het gesprek allang afgelopen was, zelf op nieuwe mogelijkheden en antwoorden.

Verder met mijn zoektocht

Dankzij dat ene gesprek kon ik weer verder met mijn zoektocht naar wat ik nu precies wil. Het heeft me erg geholpen bepaalde keuzes te maken en ik zit voor de komende jaar weer op het juiste spoor. Ik had niet gedacht dat ik echt verder zou komen, maar het helpt dus echt om eens zo’n gesprek te voeren: gewoon met een onafhankelijk iemand die een helder zicht heeft. Uiteindelijk gaf mij dat ook weer een helder zicht!