Met mijn fototoestel op pad

Ik ben een amateurfotograaf. Nu moet je je daar niet al te veel van voorstellen want ik heb een heel oud, klein toestelletje waarmee ik vogels en landschappen probeer te fotograferen. Probeer is hierin echt het goede woord want de meeste van mijn foto’s zijn ware misbaksels. Dat komt omdat mijn fototoestelletje niet echt kan inzoomen. Hij doet het wel, maar dan krijg ik dus een paar hele vage foto’s op het scherm te zien. Ik heb nog echt zo’n toestel dat met een USB kabel aangesloten wordt op de computer. Dat vind ik trouwens zelf wel een heel prettige methode want dat werkt gewoon altijd. Een USB kabel is een geweldige uitvinding. Maar goed, toen ik het nieuws las dat er vlak in mijn buurt flamingo’s waren gezien, greep ik meteen weer mijn fototoestel en stapte op de fiets. Die flamingo’s moest ik vastleggen want dit was een soort van historisch moment. Natuurlijk werd die hele tocht een fikse teleurstelling.

De echte fotograaf

Toen ik bij het natuurgebied kwam, viel ik meteen uit de toon. Daar stonden alle fotografen met enorme toestellen die ze ook nog op een statief hadden gezet. Overal hoorde je geklik en met telelenzen werden de flamingo’s zo dicht bij gehaald dat je waarschijnlijk hun tenen kon tellen als die niet onder water hadden gestaan. Met enige schaamte haalde ik mijn fototoestel tevoorschijn. Nou ja, toestel. Het past dus in een handpalm. Ik probeerde net zo fanatiek als de professionele fotografen om me heen de flamingo’s naar me toe te halen. Op mijn scherm bleven het roze stipjes, maar daar zou ik op mijn computer wel raad mee weten. Ik nam heel veel foto’s en stak mijn toestel toen maar snel in mijn zak. Het was tenslotte echt geen gezicht. Maar ik had in ieder geval bewijs dat ik die flamingo’s echt had gezien.

USB kabel en social media

Met behulp van mijn USB kabel zette ik de foto’s op mijn computer en vervolgens op mijn social media. Tja, het bleven een paar armzalige foto’s in vergelijking met de prachtige foto’s die ik al vaker van de flamingo’s had gezien. Toch waren er een paar mensen zo aardig een paar aardige opmerkingen neer te zetten. Over de flamingo’s, niet over de foto’s. Ik ben en blijf dus een echte amateurfotograaf. Mijn foto’s zijn niet professioneel, maar ach, het gaat om het plezier en dat heb ik toch wel!