Wat is Trust Flow en Citation Flow?

De Trust- en Citation Flow zijn aspecten die iets zeggen over de kwaliteit van een URL. Deze is ontwikkeld door Majestic SEO. Majestic SEO is net als MOZ, een grote bekende speler en wordt door veel SEO-specialisten gebruikt. Bij het beoordelen van inkomende links, kun je deze aspecten gebruiken. Tevens kun je het gebruiken bij het beoordelen van het linkprofiel van een website, dit kan dan bijvoorbeeld van jezelf of van jouw concurrent zijn. Waarom deze aspecten? Wat is Trust Flow?Wat is Citation Flow? Wat is de relatie van de Trust- en Citation Flow? Je leest het in dit artikel.

Wat is Trust Flow?

De Trust Flow, letterlijk vertaald de ‘betrouwbaarheids  stroom’, geeft op een schaal van 1 tot 100 weer hoe hoog de betrouwbaarheid van een website is. Dit is gebaseerd op de hoeveelheid betrouwbare inkomende links. Hoe groter het aantal inkomende links van hoge betrouwbaarheid is, hoe hoger de Trust Flow zal zijn. Trust Flow is in die zin vergelijkbaar met Domain Authority van MOZ.

 

Een inkomende link, oftewel een backlink, is betrouwbaar als deze afkomstig is van een website die van Google het vertrouwen heeft gekregen op bepaalde onderwerpen. Dat wil zeggen dat Google de website en haar content vertrouwt. Dit drukt zich dan vervolgens ook uit in de betrouwbaarheid van de uitgaande links van die website.

Wat is Citation Flow?

De Citation Flow, letterlijk vertaald de ‘citatie stroom’, geeft op een schaal van 1 tot 100 weer hoe hoog de invloed van een website is. Dit is gebaseerd op de hoeveelheid inkomende links. Hoe groter het aantal inkomende links naar de URL, hoe hoger de Citation Flow naar de URL. Hierbij moet wel worden aangegeven dat verwijzingen van URL’s met een hoge Citation Flow zwaarder wegen dan links vanaf URL’s met een lage Citation Flow. Citation Flow wordt ook wel Link Juice genoemd.

 

Een grote hoeveelheid verzamelde inkomende links, oftewel backlinks, zorgt ervoor dat je een sterke website hebt opgebouwd. Dankzij een goede Citation Flow word je ook erg interessant voor andere websites.

 

Het maakt de combinatie van de Trust- en Citation Flow zo waardevol, als de links van websites sterk en betrouwbaar zijn.

Wat is de relatie van de Trust- en Citation Flow?

De Trust- en Citation Flow zijn onafscheidelijk als het gaat om het beoordelen van een website op kwaliteit. Beide waarden moeten dan ook dicht in de buurt van elkaar liggen, wat we kunnen uitdrukken in een ratio. De Trust- en Citation Flow zijn nodig om de Trust Ratio te berekenen. Dit is een cijfer om een backlinkprofiel van een website of webpagina te beoordelen.

Conclusie

Goede flow aspecten zorgen ervoor dat jouw website gezien wordt als een autoriteit, beter vindbaar is en meer traffic genereert. 

 

 Ga vandaag nog aan de slag met het verhogen van jouw Trust Flow!