Tips bij het uitkiezen van een hoekbureau

Heb je moeite met het kiezen van een bureau? In de huidige tijden zijn veel mensen op zoek naar een alternatieve werkplek. De woonkamer voldoet meestal absoluut niet en die waskamer heb je uiteindelijk nooit omgebouwd tot een werkplek. Tot nu natuurlijk, want het is tijd om een nieuw bureau aan te schaffen. In mijn blog geef ik je tips bij het kopen van verschillende type bureaus, maar het hoekbureau heeft mijn absolute voorkeur. Dit heeft te maken met het feit dat je een hoekbureau eenvoudig past in je kamer, waardoor je een slim werkhoekje maakt. 

Tip 1: Wat is het doel van je bureau?

Het allerbelangrijkste bij de keuze van een bureau is het doel van een bureau. Het zou gek zijn om te denken dat een advocaat hetzelfde bureau gebruikt als een architect. Grote bureaus zijn in de laatste tijden meestal helemaal niet meer nodig, maar het geeft wel een ruimtelijk gevoel. Als je volledig papierloos werkt, wat tegenwoordig veel zo is, dan volstaat een klein en simpel bureau ook wel. Krijg je regelmatig papierwerk op je bureau? Dan is ruimte en opbergruimte wel een must. 

Tip 2: Wat is het ideale materiaal?

Het materiaal van een bureau kan heel verschillend zijn. Hout en kunststof zijn de materialen die je het meest ziet voorkomen en daardoor ook het meest populair zijn. Glazen bureaus horen ook tot de mogelijkheden, voor als je op zoek bent naar een stijlvolle oplossing. Materialen hebben een prijskaartje en een levensduur. Een bureau van tropisch hardhout is bijvoorbeeld wel redelijk prijzig, maar met een laag budget kun je meestal nog een bureau van prima materiaal aanschaffen. Kijk ook eens naar de melamine toplaag, wat zorgt voor minder krassen en makkelijker schoonmaken

Tip 3: Het gewenste model en mogelijkheid tot verstellen

Zoals ik al aangaf heeft mijn voorkeur een hoekbureau, maar dat hoeft natuurlijk niet voor iedereen te gelden. Ronde bureaus kunnen bijvoorbeeld soms ook praktisch of er juist mooier uit te zien. Goed om rekening mee te houden is de plek van het bureau en je zichtveld. Je kijkt toch het liefst naar buiten in plaats van naar een muur. Ook een bureau dat in hoogte verstelbaar is biedt voordelen. Zo kun je zo nu en dan gaan staan om de benen te strekken. In de laatste jaren zijn verstelbare bureaus razend populair geworden.