Tijdens een roadtrip kom je de vetste dingen tegen

Een paar jaar geleden ben ik met mijn ouders op een roadtrip door Amerika gereisd. Nadat we aangekomen waren in Chicago kon de reis beginnen: Route 66 here we come! Op het eerste gezicht leek het best een rustige route, maar dat bleek al gauw te veranderen naarmate we het centrum van de VS meer naderden. Ben je nieuwsgierig geworden naar mijn ervaring? Lees dan snel verder!

Beginnen bij het begin

Mijn ouders gaven in het begin al aan dat het uitrijden van de 66 een hele opgave zou worden. Omdat ik zelf nog niet mocht rijden in die tijd, waren ze maar met z’n tweetjes om in 31 dagen 3945 km uit te rijden. Uiteindelijk is het ons prima vergaan, omdat we besloten om iedere dag 140 km te rijden.

De 66 leidde ons vanaf Chicago naar Santa Monica in Los Angeles. Wat een avontuur was dat! Na het uitrijden van deze rit konden wij zeggen dat we wel door 8 Amerikaanse lidstaten.

Spannende momenten in het midden van de Staten

Toen we wegreden uit Chicago en de stad verwisselden voor dorre zandvlaktes van Missouri, Oklahoma en Texas wisten we niet wat we zagen. Het scheen zo te zijn dat er zo iets bestond als de Dust Bowl. Wij hadden ervan gehoord maar nog geen voorstelling bij gedaan. Omdat het internet in die tijd minder toegankelijk was konden we ook niet 1, 2 3 opzoeken wat het inhield. En dat hebben we geweten.

We naderden de grens met Missouri en Oklahoma wanneer het gebeurde. Ik zag vanuit de achter ruit een vage donkere wolk dichterbij komen. Ik meldde het aan mijn ouders maar zij letten niet op mij. Een paar minuten later was de weg voor onze ogen verdwenen! We zaten middenin een enorme zandstorm! We hebben de bus maar stilgezet en gewacht tot het over ging. Dat duurde wel 4 uur!

Witte stranden en dure auto’s

Eenmaal in Californië aangekomen begon het er steeds meer op te lijken dat we naar het kustgebied reden. Kale dorre vlaktes maakten plaats voor hoogbouw en palmbomen. Op gegeven moment reden we Los Angeles in. Hier zouden we een paar dagen verblijven voordat we verder zouden reizen naar Santa Monica. Ik wist niet wat ik zag.

Overal waar ik keek reden van die geweldig mooie en snelle sportwagens. Het eerste wat ik kon doen was overal rondvragen of ik een supercar huren kon. Helaas was het niet mogelijk, maar alleen de aanblikken ervan waren al genoeg voor mij om weg te smelten.