Rotterdam: op cruise in de stad

Ik heb met veel plezier in Rotterdam gestudeerd. Elke dag reed ik met de bus de stad in en ik genoot al bij aankomst van alles wat ik daar zag. Rotterdam heeft iets unieks en als je de stad goed kent, vindt je talrijke leuke adresjes. Onze school lag tegen het centrum aan en elke pauze konden we dus de stad in. We moesten ook wel eens naar dependances die aan de oude havens lagen. Ik vond het allemaal geweldig. We hadden een vast adresje voor koffie omdat ze daar echte zelfgemaakte appeltaart serveerden. Die was heerlijk en dat niet alleen: de stukken waren ze groot dat je daar de hele dag op voort kon. We hadden ook onze vaste friettent die in heel Rotterdam goed bekend stond. De rijen waren lang, maar wij stonden er zo ongeveer elke dag. In mijn studententijd gaf ik niet zoveel om gezond eten. Het waren vier heerlijke jaren in deze havenstad, maar ze waren ook zo voorbij. En sindsdien ben ik niet meer in Rotterdam geweest.

Een echt cruiseschip

Ik stond daar verder niet meer bij stil. Het leven gaat verder, ik ontdekte andere leuke steden. Maar heel mijn leven koesterde ik al een droom: een echt cruiseschip van binnen zien. Dat leek me echt geweldig. Maar voor mij ook onbetaalbaar. Tot ik toevallig een uitje vond dat in een keer alles op zijn plaats liet vallen. Want in de Rotterdamse haven ligt natuurlijk het schop de SS Rotterdam. Dat is niet zomaar een schip, dat schip heeft gewoon nog echt gefunctioneerd als passagiersschip toen vliegen nog niet zo gewoon was. Een stukje historie dus. Wow, daar moest ik echt heen. Bovendien kon ik dan weer eens opnieuw kennismaken met de stad waar ik met zoveel plezier gestudeerd heb.

Frank Sinatra en Royalty

We konden ons uitje naar Rotterdam voordelig boeken en we hadden dus een kamer, of beter gezegd hut op de SS Rotterdam. Het was geweldig. Alsof je zelf de overtocht ging maken naar Amerika zoals dit schip zo vaak gedaan heeft. Het was alsof elk moment Frank Sinatra, leden van koningshuizen en andere beroemdheden op het dek konden verschijnen. Zij hebben echt op dat schip gelopen. Het was een unieke ervaring. En het was geweldig om al die oude, vertrouwde plekken weer terug te zien. Zelfs de friettent was er nog dus daar stonden we voor de lunch weer in de rij. Na een nachtje op de SS rotterdam, hebben we ook nog een nachtje doorgebracht in een Hotel in Rotterdam Centrum. Wat is Rotterdam toch een geweldige stad. Dus zoek je voordeel uitje en ga!