Een zomerse dag in de tuin

Het zijn de laatste dagen warme, zomerse dagen geweest. Nu we het voorjaar inmiddels wel zijn doorgekomen, kunnen we ons nu klaar gaan maken voor de warme zomermaanden. Ook dit jaar is er voorspelt dat het weer erg droog en zonnig zal zijn, wat betekent dat we weer prima in de tuin kunnen zetten.

Zelf heb ik mijn eerste relaxmomenten in de tuin alweer gehad. Heerlijk genieten in de tuin, vol met bloeiende planten, vlinders en kleine vogeltjes die langzamerhand hun nestjes uitvliegen. In dit blog vertel ik je graag hoe ik mijn tuin klaar heb  gemaakt voor de zomer, om zo heerlijk te kunnen genieten in de aankomende maanden!

Wat komt er allemaal in de tuin te staan?

Wanneer je van plan bent om verandering aan te brengen in de tuin, is het goed om te kijken naar wat je graag wilt en wat de mogelijkheden daarin zijn. Zelf wilde ik namelijk een nieuwe loungeset aanschaffen, om met extra tuinstoelen over genoeg zitplaatsen te beschikken. Vervolgens hebben we ervoor gekozen om de loungeset te plaatsen in de hoek van de tuin, waar tenslotte de meeste zon staat. Op het terras, waar overdag wat meer de schaduw staat en juist in de avond de zon doorbreekt, hebben we een tuintafel geplaatst. Met meerdere tuinstoelen beschikken we nu dus over zowel een plek om te relaxen, als over een plek om samen gezellig te kunnen eten!

Eerst een loungeset, daarna de rest van de tuin!

Wanneer je een geheel nieuwe tuin gaat aanleggen, kan ik je eigenlijk maar één ding aanraden. Bij ons hebben we er voor gekozen om eerst een loungeset en eettafel aan te schaffen, om hierna verder te kijken naar wat we graag zouden willen met de tuin. Wanneer je hebt gekeken naar verschillende tuinsets en er een hebt aangeschaft, kun je hierna goed kijken naar de kleuren en planten die je graag toe zou willen passen in de tuin. Verder weet je na de aanschaf van een loungeset en/of tuinstoelen direct wat de resterende ruimte is om planten en borders te plaatsen, waarna je aan de slag kunt gaan!

Het aanplanten van groen in de tuin

Wanneer je eenmaal beschikt over ruimtes om te kunnen eten of te relaxen, is het tijd om wat groen en kleur toe te voegen aan de tuin. Wanneer je tuin erg open is en je niet beschikt over schuttingen, zou je ervoor kunnen kiezen om een haag aan te planten. Zo zijn er verschillende haagsoorten,maar ook vele planten die je aan kunt planten als een haag. Met de haag zorg je vervolgens voor een afbakening, waardoor je niet zo snel uitgekeken zult worden!

Verder zou je ervoor kunnen kiezen om nog borders en plantenbakken te plaatsen, zodat je hier de kleurrijke planten in kunt plaatsen. Steek nu nog even de handen uit de mouwen, zodat ook jij de komende maanden optimaal kunt relaxen in de tuin!