5 manieren om je huis een opfrisbeurt te geven

Je hebt van die huizen waar al zo'n 20 jaar niks meer aan gedaan is. Voor sommigen is dit uiteraard geen enkel probleem, die voelen zich comfortabel in deze ietwat verouderde inrichting. Toch is het goed om eens in de zoveel tijd je huis even een opfrisbeurt te geven. Het zorgt er niet alleen voor dat jouw huis er weer hedendaags uitziet, het zorgt ook nog eens voor een verfrissing in je levensstijl. Ben jij op zoek naar manieren om je huis weer even op te pimpen? Lees dan snel verder en ik geef je er vijf!

1. Verlichting

Een groot gedeelte van de sfeer van een huis wordt bepaald door verlichting. Een TL-balk waar een bak met licht uitkomt, daar wordt je niet vrolijk van. Eigentijdser is een ledstrip. Deze kun je in verschillende kleuren instellen en zo geef je jouw huis telkens weer een andere sfeer mee. Het schijnt zelfs therapeutisch te werken als je jouw gemoedstoestand met een kleur kunt weergeven. Een dergelijke ledstrip kun je gemakkelijk en snel kopen bij Ledstrip-specialist.nl.

2. Een likje verf

De tweede tip die ik je meegeef om je huis een opfrisbeurt te geven, is om de muren of kozijnen weer eens van een verfbeurt te voorzien. Wat ook enorm goed werkt is één muur in een afwijkende kleur schilderen. Een mooie leger groene muur past bijvoorbeeld perfect bij bruin/beige meubels en ten opzichte van witte muren, springt een leger groene muur er ook nog eens prachtig uit. 

3. Nieuwe meubels

De derde tip is een voor de hand liggende. Veel mensen hebben nog vanaf het moment dat ze in een huis zijn gaan wonen dezelfde meubels. De tv is vaak wel veranderd naar een mooie moderne tv, maar de stoel van 20 jaar geleden staat er vaak nog. Een aantal moderne meubelen of misschien het oppimpen van bestaande meubelen zorgt gelijk voor een frisse blik in het huis. 

4. Muurdecoratie

Naast een muur schilderen kun je met muurdecoratie ook een hoop sfeer toevoegen. Een muur zonder decoratie kan er al gauw uitzien als één groot wit vlak. Om daar toch een beetje speelsheid in te brengen kun je een mooie klok ophangen, een schilderij of een fotocollage met mooie foto's van je kinderen, kleinkinderen of vrienden.

5. Herindelen

De vijfde en laatste tip die ik je graag meegeef is het herindelen van je huis. Door een keer meubels te verplaatsen en in een andere positie te plaatsen, krijg je gelijk een compleet nieuwe woonkamer. Het mooie hieraan is, dat je dit gewoon met dezelfde meubels kunt doen!