Op zoek naar iets anders

Veel mensen zullen zich herkennen in het feit dat ze al jaren aan het werk zijn, maar toch gedurende de tijd een beetje in een sleur terecht komen. Elke dag weer probeer je met frisse zin naar het werk te gaan, maar je merkt ook dat je steeds minder motivatie krijgt om te werken en om naar je werk toe te gaan. Op het moment dat je dit voelt, moet je op zoek naar iets anders! Ik had precies dit gevoel en op een gegeven moment heb ik voor mijzelf de knoop doorgehakt. Ik nam ontslag, bij een ietwat verbaasde baas, en ik besloot om het eens helemaal anders te gaan doen. Na een korte sabbatical stond ik weer fris in het leven en had ik weer genoeg energie om weer aan de slag te gaan. Benieuwd wat ik ben gaan doen? Lees dan snel verder!

Op zoek naar mijn passie

Aan het einde van mijn sabbatical had ik genoeg energie om weer aan iets nieuws te beginnen. Het probleem voor mij was, dat ik niet wist waar ik precies moest beginnen. Ik wist van mijzelf dat ik gek op auto's ben, maar formule 1 coureur zat er niet meer in en automonteur trok mij ook niet echt. Ik had het idee om iets met auto's te doen al een beetje opgegeven. Totdat ik terecht kwam bij een uitzendbureau, in een enorm leuk gesprek heb ik mijn leven op tafel gelegd. Na het gesprek had het uitzendbureau een goed beeld van mijn passie's, capaciteiten en ontwikkel mogelijkheden. Een kleine twee weken later kreeg ik een verrassend telefoontje, het uitzendbureau had een baan gevonden voor mij. Het enige wat ik nog even moest doen was de opleiding van een kleine twee maanden volgen en ik kon aan de slag. En het mooie komt nog, het was een beroep met auto's!

Rijinstructeur

De baan die mij werd aangeboden, was er één als rijinstructeur. Mijn capaciteiten, sociale vermogen en passie sloten naadloos aan op dit beroep en ze hadden zelfs al een werkgever gevonden die mijn rijinstructeur opleiding wilde betalen. Na het eerste gesprek bij de rijschool was ik enorm enthousiast en ik besloot deze kans met beide handen aan te grijpen. Twee maanden moest ik in de boeken en ook praktijk examen doen, maar nu ben ik al een half jaar rijinstructeur. Ik heb niet alleen een enorm leuke en sociale baan, ook heb ik een uitdagende en gevarieerde baan. Het roer omgooien en op zoek gaan naar iets anders was voor mij een schot in de roos. Heb ik jou overtuigd?