Rondreis door het midden oosten

Het midden oosten kent een enorme diversiteit aan cultuur en natuur. Weelderige oases en woestijn wisselen elkaar om de haverklap af. Deze regio heeft enorm veel te bieden op al deze gebieden. Dit is waarom ik afgelopen jaar heb besloten om dit gebied te ontdekken. Ben jij benieuwd naar de wonderen die ik hier heb mogen zien? Lees dan snel verder!

Reizen door Turkije

Mijn reis door het midden oosten begon in Turkije. Dit is een land dat onder Nederlanders veelal bekendstaat vanwege de mooie resorts, stranden en mooie moskeeën. Maar dit land heeft zo veel meer te bieden dan dat.

Voordat ik mijn tickets Turkije had geboekt, heb ik goed gekeken welke delen ik wilde gaan ontdekken. Ik heb besloten om de westkant van het land te bezoeken. Ik boekte een vlucht naar Istanbul en een paar weken later bevond ik mezelf in deze prachtige metropool. Na het bezoeken van de Aya Sofia ben ik door gegaan naar de meest bekende moskee van de stad. Het was echt een prachtige gewaarwording.

Verder gevlogen naar Iran

De volgende stop van mijn reis grensde aan de oostkant van Turkije. Hier ligt Iran. Dit land staat bekend om de geweldige Perzische tijd en prachtige paleizen. Ik begon mijn reis in de hoofdstad Teheran. Hierna ben ik via het binnenland door gereisd naar Persepolis ofwel de stad van de Perzen. Hier leek het net alsof ik midden in het oude paleis van een machtige sjeik stond. Ik stond gewoon perplex door de imposante gebouwen die ik hier, in het midden van dit land aantrof.

Ook de gastvrijheid van Iran deed mij verbazen. Overal waar ik ging werd ik beleefd te woord gestaan en geholpen. Weliswaar met handen en voeten, maar het beleefde gebaar bleef onmiskenbaar.

Door naar Oman en Dubai

Net zoals in Iran, bleek de bevolking in Oman zeer gastvrij te zijn bij mijn aankomst. Ik heb Muscat bezocht en Nizwa. De prachtige gebieden waar ik doorheen ben gereisd werden keer op keer weer compleet gemaakt door de leuke en gezellige dorpjes.

Wat leuk is om te weten, is dat in Oman nog steeds de oude Sultanfamilies het groot en deels voor het zeggen hebben. Veel oude zandkastelen en forten stonden er nog steeds bij zoals ze dat duizenden jaren geleden deden. Deze vind je veel in de Wahiba Woestijn.

Samen met het bijzondere Oman, is Dubai een van de meest indrukwekkende plaatsen die ik ooit in mijn leven heb mogen bezoeken. Bergen, groene oases en woestijn wisselen elkaar af in dit emiraat. Persoonlijk vond ik het contrast met de hypermoderne steden in Dubai schokkend en tegelijkertijd mooi om te zien.