Drie verschillende soorten beveligingscamera’s

Voor het beveiligen van jouw spullen en eigendommen kan het plaatsen van een camera een goede uitkomst bieden. Het is namelijk een ideaal middel om inbrekers buiten de deur te houden of mensen die wel binnenkomen in de gaten te houden. Mede hierdoor komen er steeds meer verschillende camera’s op de markt. Maar hoe weet je nou welke type beveiligingscamera bij jouw wensen past? Lees snel verder om daar achter te komen!

Ga voor een klassieke bullet camera

Bij IPcam-shop.nl hebben ze verschillende soorten camera's die jouw eigendommen kunnen beveiligen. Een klassieker is de bullet camera. De bullet camera is een van de meest voorkomende modellen die op de markt te vinden is. Deze traditionele camera heeft een langwerpige vorm en wordt uitgebracht in verschillende uitvoeringen. Vaak is de bullet camera hoeking van vorm, maar het kan ook zo zijn dat u er een tegen komt met wat rondere vormen.

De bullet camera wordt met een beugel aan een muur of paal gemonteerd. Dit maakt dat de bullet camera ideaal kan worden ingezet voor het beveiligen van objecten die buiten staan. Ook de verre kijkafstand die bullet camera’s hebben draagt hier aan bij.

Een goed alternatief is de dome camera

Dan is er de dome camera. De dome camera vind je altijd in een ronde vorm. Dome camera’s zijn vaak voorzien van een glazen koepel. Hier dankt de camera ook zijn naam aan! Het kan ook voorkomen dat de koepel gemaakt is van metaal of kunststof. Vaak wordt dit type camera aan een plafond of een overkapping gemonteerd voor extra beveiliging.

Door de kleine omvang is de dome camera geliefd bij velen. Dit maakt dat dit type vrij onopvallend gemonteerd kan worden terwijl de objecten in het zicht uitermate goed worden beveiligd. Als u opnames wilt maken van dichterbij, is een dome camera hier de perfecte oplossing voor.

Of heb je toch liever een cube camera

Goed om te weten is dat dit type camera het beste voor binnen in het huis gebruikt kan worden. Door de compacte omvang van de cube camera is deze net zoals de dome camera niet ontzettend opvallend wanneer deze binnen word geïnstalleerd.

Vaak is een cube camera voorzien van infrarood verlichting, wat dit type camera uitermate geschikt maakt om ook in de nacht mee te filmen. De afstand die zichtbaar is wisselt per camera, maar gemiddeld kan je uitgaan van ongeveer 20 meter nachtzicht.

Veel camera’s van dit type zijn voorzien van draadloze verbinding waardoor ze nog beter weg gewerkt kunnen worden binnen het huis. Zo heb je geen last van dragen en snoeren die in het zicht zijn en kan jij ongestoord jouw indringers in de gaten houden.