Nooit meer een verkeerde bh kopen

Alle vrouwen kennen het gevoel wel, een bh die niet lekker zit. Buiten het feit dat het niet comfortabel is, kan het ook enorm slecht zijn voor je houding en voor je ondersteunende spieren. In deze blog vertel ik je vandaag alles over het kopen van een juiste bh en zorg ik er dus voor dat je nooit meer met een verkeerde aankoop naar huis gaat. 

Wist je dat 80% van de vrouwen rondloopt met een bh in de verkeerde maat? Dit staat helemaal niet mooi. Als jij het vervelend vind om een bh uit te zoeken is dat heel begrijpelijk. Uitzoeken is vaak geen probleem, maar kiezen is lastiger. Wij vrouwen weten het wat dat betreft af en toe erg lastig te maken voor ons zelf. 

Wanneer is de bh te groot?

Als de achterkant van je bh omhoog zit tijdens het dragen dan is de omvang te groot. Het gevolg is dat borsten wat gaat hangen, wat je natuurlijk liever wilt bewaren voor als je bejaard bent. Een te grote bh draag je ook als de cups niet goed gevuld zijn. Een eenvoudig hulpmiddel is het stukje dat beide cups met elkaar verbindt, deze moet plat op het borstbeen liggen. 

Wanneer is de bh te klein?

Als je uitpuilende borsten hebt in de bovenkant en onderkant van de bh, dan heb je toch echt een te kleine bh aan. Bij een push-up bh geldt dat natuurlijk niet helemaal, maar dan moet je alsnog goed op de zijkanten letten. Let bij een te kleine bh ook op het snijden van de bandjes. Die zitten meestal ook al te straks als de bh te klein is. 

Cupmaat berekenen

Een lingeriewinkel kan de juiste maat voor je opnemen. Daar hoef je jezelf echt niet voor te schamen. Mocht je dat liever zelf thuis doen dan kan dat ook. Hiervoor heb je alleen een meetlint nodig. Meet de omvang rondom je borstkas en zorg ervoor dat het meetlint strak om je heen zit. Om de cups te meten doe je het lint rondom de volste plek van je borsten. Met behulp van onderstaande gegevens weet je nu jouw cupmaat. Bh kopen in de winkel is nu eenvoudig!

 

0 tot 1 cm: AA cup

1 tot 2,5 cm: A cup

2,5 tot 6 cm: B cup

6 tot 9 cm: C cup

9 tot 11,5 cm: D cup

11,5 tot 15 cm: DD cup

15 tot 18 cm: F cup

18 tot 20 cm: G cup