Partytent huren?

Wat is belangrijk als je een partytent verhuur overweegt? Dat zijn de volgende dingen:

  • Maat
  • Type
  • Doorwaai
  • Bodem
  • Licht
  • Ports
  • Opzet

Maat

De maat is het allerbelangrijkste naar mijn mening. Als je tent te klein is zal je feestje of gelegenheid waarschijnlijk in het honderd lopen. Kijk dan ook naar verschillende mogelijke dimensies als je kiest. En 17 bij 17 tent en een 13 bij 19 tent passen beide respectievelijk in heel ander soort tuinen maar herbergen toch een boel mensen. Vergeet bij je maatvoering niet dat er vaak ook lijnen gespannen moeten worden om de tent overeind te houden. Als je daar geen ruimte voor overlaat kan deze misschien wel net passen, maar moet je de buren heel lief aankijken of zij voor de avond je haringen over de schutting willen hebben.

Type

Bepaalde type tenten zijn meer of minder ruimte efficiënt. Zo heb je de klassieke pagode die perfect vierkant is. Voor de grotere maten echter moet je er rekening mee houden dat deze enigszins taps toe lopen. Dat betekent al snel dat je nog meer rekening moet houden met de ruimte. Niet alleen buiten (want behalve de lijnen heb je idealiter dat er nog een strook van 1 meter om de lijnen heen zit waar mensen langs kunnen lopen) maar ook binnen in de tent. Daar waar het taps toeloopt kan je waarschijnlijk niemand staand kwijt, maar misschien wel zittend. Daarnaast hebben bepaalde types zwaardere of lichtere palen die de grond in moeten. Dat is niet altijd even leuk voor je gazon.

Doorwaai

Sommige tenten hebben de mogelijkheid tot zijwanden, andere niet. Afhankelijk van het weer is het goed om te overwegen of je deze wel of niet als optie wil. Een frisse bries door de tent kan op een warme zomermiddag ideaal zijn om je gasten te verkoelen. Als er echter teveel wind is moeten ze goed hun bestek vast houden.

Bodem

Soms is je gazon prima, soms zijn juist houten vlonders eronder ideaal. Het hangt er vanaf of je wel of geen elektronica gaat gebruiken, wat voor bodemtype je hebt en wat de weersverwachting is. Als een van je antwoorden op die vragen ja, zand of ja was dan zou ik zeker kijken naar een houten ondergrond.

Licht

Er is speciaal tent licht. Gemakkelijker en sfeervoller.

Ports

Heb je aparte gaten om op enige hoogte van de grond je elektronica door het doek te krijgen?

Opzet

Wie zet de tent op? De meeste aanbieders hebben er een service voor. Wel zo gemakkelijk.