Banen waarbij je niet 5 dagen op kantoor zit!  

Kantoorbanen, sommige mensen houden ervan en sommige mensen zitten daar totaal niet op te wachten. Een baan van 9 tot 5 op kantoor biedt veel houvast, regelmaat en zekerheid maar kan op duur ook gaan vervelen. Zeker als je graag onderweg bent of jezelf in een dynamische omgeving veel beter voelt. Voor al die mensen en alle andere mensen die wel een leuke baan willen maar niet meer hele dagen op kantoor willen zetten. Hier een aantal leuke jobs die jouw (carrière) een boost gaan geven.

Docent (in een praktijkopleiding)

De baan docent is misschien een beetje grijs gebied maar mag zeker niet in dit rijtje ontbreken. Vooral niet de job docent in een praktijkgerichte opleiding of hoger beroepsonderwijs. Als docent in dit vakgebied geef je namelijk les vanuit je passie aan leerlingen die later graag iets willen doen in dit vakgebied. De leerlingen zijn hierdoor een stuk gemotiveerder en zeker in een praktijkgerichte opleiding ben je dus ook heel praktijkgericht bezig. Dit betekent dat je relevante casussen behandeld en vanuit een handson mentaliteit lesgeeft. Niks suf achter je bureautje zitten dus maar jouw passie en kennis overdragen aan anderen.

Rijinstructeur

Ben je graag onderweg maar wil je ook andere iets leren? Dan is de baan rijinstructeur misschien wel iets voor jou. Zowel als auto-rijinstructeur als vrachtwagen-rijinstructeur begeef je, je constant op de weg en heb je met het ene na het andere nieuwe gezicht te maken. Je hebt inzicht, kan situaties goed analyseren en je weet perfect het overzicht te houden. Uiteraard kan je niet zomaar instromen in dit beroep en moet je wel eerst een opleiding tot rijinstructeur doen maar ben je graag onderweg en in de auto dan is dit misschien een beroep die op jouw lijf geschreven is.

Projectontwikkelaar (in de bouw)

Ook als projectontwikkelaar ben je vaker onderweg dan dat je op kantoor zit. Van meetings naar vergaderingen en weer door naar andere locaties mocht je bijvoorbeeld projectontwikkelaar in de bouw worden. Het mooie van het beroep projectontwikkelaar is dat je iedere keer te maken krijgt met nieuwe project. Het ene project nog groter en belangrijker dan het ander of juist uitdagender en subtieler. Van concept tot uitwerkingen, jij begeleidt het hele traject en zit dus alles behalve vast achter je computer.

Makelaar

Heb jij iets met onroerend goed zoals huizen en ben jij de aangewezen persoon om een koop of verkoop te begeleiden en over te laten gaan in een succesvolle overeenkomst? Dan is makelaar het beroep voor jou. Je reist dagelijks naar verschillende locatie en werkt zowel op kantoor achter de computer als bij mensen thuis. Ideaal dus als je al deze aspecten leuk en leerzaam vindt.