Sinds kort gebruik ik Led Downlight als plafondverlichting

De laatste jaren valt het me op dat men steeds vaker voor led verlichting kiest in plaats van halogeen verlichting. Led verlichting zou namelijk over een aantal voordelen beschikken ten opzichte van halogeen verlichting. Ten eerste zouden led lampen veel zuiniger zijn dan halogeenlampen, omdat het minder energie verbruikt. Dat heeft vervolgens ook invloed op je energierekening. Je bent daardoor minder geld kwijt aan je energieleverancier. Daarnaast zijn led lampen beter voor het milieu en beschikken ze over meer branduren. Led lampen hoeven daarom minder snel vervangen te worden dan halogeenlampen. Dat zijn een aantal voordelen waarom je voor led verlichting zou kunnen kiezen. Ik heb uiteindelijk voor Led Downlight gekozen als plafondverlichting. In dit blog zal ik vertellen wat daar de voordelen van zijn en waarom ik daarvoor gekozen heb.

Mijn keuze voor Led Downlight

Ik wilde voor mijn plafondverlichting niet meer gebruik maken van halogeenlampen, maar juist gebruik maken van Led Spots. Dus nadat mijn halogeenlampen het hadden begeven, heb ik ervoor gekozen om Led Downlight te laten inbouwen in mijn plafond. Ik wilde namelijk een strak design creëren in mijn plafond dat vervolgens voor een luxere uitstraling zou zorgen. En dat is gelukt! Ik ben ontzettend tevreden met het resultaat. Ik heb voor mijn huis gekozen voor de 3000K Downlights. Deze Led Spots geven warm licht en zorgen voor extra sfeer in mijn huis. Door de brede keuze op het gebied van Led Downlights zijn er altijd wel Led Spots te vinden die passen bij een bepaalde ruimte.

De voordelen van Led Downlight

De grootste voordelen van led verlichting is dat deze vorm van verlichting een stuk zuiniger is op het gebied van energie ten opzichte van halogeen verlichting. Doordat deze lampen minder energie verbruiken, kun je geld besparen op je energierekening. Daarnaast staan Led Downlights bekend om de mooie lichtspreiding. Het zorgt voor een warme sfeer binnenshuis en het zorgt voor een luxere uitstraling. Verder is er de mogelijkheid om de Led Downlight te dimmen. Daardoor kan ik op elk moment de felheid van de Led Spots aanpassen. Overigens is het belangrijk om te melden dat de Led Downlight wel gekoppeld moet zijn aan een Led Dimmer. Anders kun je namelijk geen gebruik maken van de dimfunctie. Zorg er wel voor dat deze Led Dimmer van goede kwaliteit is, want anders zouden je Led Spots sneller kunnen inbranden en ben je uiteindelijk veel meer geld kwijt.