Lekker buiten mijn netwerk gaan en genieten

Na dat heerlijke zonnige weer van afgelopen weekend kijk ik al helemaal uit naar de zomer. Om optimaal te genieten van die vroege voorjaarskriebels, ben ik gelijk het een en ander op gaan zoeken. Het is namelijk hoog tijd om nu een vakantie te boeken. Hoe langer je wacht, hoe hoger de prijzen worden zeg ik maar altijd. Daarom streef ik er altijd naar om in februari mijn vakantie op z’n laatst te boeken. Ik zit nu alweer heerlijk te dromen om lekker buiten mijn netwerk en omgeving te gaan. Lekker genieten op het strand, bijkleuren in het zonnetje en een verkoelende duik nemen in het zwembad. Ja, ik zie het al helemaal zitten.

Jouw ideale vakantiebestemming kiezen

Persoonlijk heb ik nooit zoveel moeite om te bedenken waar ik heen wil gaan op vakantie. Uit betrouwbare bronnen (mijn netwerk natuurlijk) heb ik vernomen dat uitzoeken van een vakantiebestemming niet iedereen zo makkelijk afgaat. Aangezien ik vandaag al lekker aan het dagdromen ben over mijn geweldige zonvakantie, geef ik je advies hoe je jouw ideale vakantiebestemming kunt kiezen. Zo moet je ten eerste een afweging maken of je een weekend weg wilt, een hele week of zelfs nog langer. Daarnaast moet je nadenken over wat voor accommodaties je graag wilt. In eerste instantie klinkt twee weken bakken in de zon geweldig, maar wees even realistisch. Houd jij het echt vol om al die tijd niets anders te doen dan te zonnen en te zwemmen? Zo ja, dan zou ik een all-inclusive vakantie aanraden.

Als je niet zo iemand van het stilzitten bent, dan zou ik daar zeker rekening mee houden tijdens het boeken. Zelf ga ik altijd voor een combinatie van lekker lui zijn en wat activiteiten. Daarom boek ik nooit mijn zonvakantie naar een plek waar in de omgeving niets te doen is. Ik wil op z’n minst een stadje bezoeken en de lokale cultuur te beleven. Vind je het lastig om hardop te zeggen wat wel voor jou werkt en wat niet? Visualiseer je dan op de vakantie die je voor ogen hebt. Hoe ziet het eruit? Geniet je optimaal of is een andere bestemming net even iets beter? Door echt even de tijd te nemen en er op deze manier goed overna te denken, wordt het kiezen van jouw ideale vakantiebestemming net even wat makkelijker. Geloof mij maar!

Genieten van de fijne voorpret

Het uitzoeken en boeken van een vakantie is niet het enige. Je moet wel een beetje genieten van de voorpret. Net zoals dat ik nu al met mijn hoofd in de wolken zit dat ik van de zomer lekker naar Griekenland ga. Daar moet je ook de tijd voor nemen. Anders overvalt de vakantie je en geniet je er toch minder van. Vervolgens kijk je later terug op dit jaar en voelde de vakantie van deze zomer eerder als een snelheidsdrempel dan een heerlijk uitstapje. Mijn advies is daarom: genieten van die fijne voorpret.