Waarom naar de kermis gaan nog steeds leuk is

Hier durf ik eerlijk voor uit te komen: ik vind naar de kermis gaan nog steeds leuk. Ik ben hartstikke volwassen, maar heb nog niet mijn eigen kinderen. De jongvolwassenen leeftijdsgroep is eigenlijk niet waarvoor de kermis bedoeld is. Toch vind ik het zo leuk! Elke keer als er kermis is in mijn stad ga ik samen met een vriend of vriendin een kijkje nemen. Als je het niet met me eens bent, wordt het eens tijd dat jij deze blog gaat lezen. Er is namelijk niets mis met naar de kermis gaan!

Leuk om anderen lol te zien hebben

Een beetje over de kermis struinen en kijken naar de lol van andere mensen is altijd leuk. Je ziet al die koppies vliegen in de booster of een andere grappige attractie. Ook de botsautootjes zijn eigenlijk heel leuk om te kijken. Voornamelijk als je ziet dat een persoon de hele tijd gebeukt wordt. Dat is stiekem gewoon best wel grappig. Verder, het zien van blije mensen maakt je als mens ook blij. Dat is een psychologische werking. Wie veel lachende mensen ziet gaat vanzelf ook meer lachen. Vandaar dat lachtherapie echt een dingetje is.

De attracties zijn ook nog steeds leuk

Het is oké om je als volwassene weer een beetje kind te willen voelen! Ga gewoon die attracties in. Wat boeit het wat mensen van je denken? Heb jij altijd al in zo’n bungeeball willen zitten? Dit is je kans! Je moet bedenken dat mensen het alleen maar leuk vinden om te kijken naar de lol van anderen (zoals hierboven beschreven). Niemand gaat je beoordelen dat je ook in de botsauto’s wil. Het is misschien wel een beetje raar als je je in een attractie probeert te proppen die echt alleen voor kinderen is. Maar het spookhuis mag jij gewoon prima in hoor! Des te meer lol. En krijsen mag.

Lekker vreten

Doordeweeks probeer ik een beetje te letten op wat ik eet. Geen bizar vette dingen of knagen aan chips. Dat doe ik zodat ik in het weekend wel een beetje kan eten wat ik wil. En daar hoort ook kermis-eten bij. Het allerlekkerste is een suikerspin, uit zo’n echte suikerspinmachine. Die zijn op de een of andere manier op de kermis het lekkerst. Ook zijn de friet en frikadellen eten lekkerder dan normaal. Misschien omdat je je al in een geniet status begeeft, dan geniet je extra veel van het eten. Dus, kom je met me mee naar de kermis?