Een leren schrijfmap als cadeau geven

Het wordt met de jaren moeilijker om een cadeau te bedenken voor je oudere broer of zus, je man of vrouw, je vader of je moeder, ga zo maar door. Er zijn elk jaar wel weer van die standaard cadeaus die je dan bedenkt, maar wij hebben een originele tip voor je. Is degene waar jij nog een cadeau voor zoekt studerende of heeft een kantoorbaan? Geef een leren schrijfmap! Het klinkt ontzettend suf en onnodig, maar maakt je studeer of kantoorbaan leven een stuk gemakkelijker.

Waarom?

Door middel van een leren schrijfmap zal de persoon aan wie jij het geeft altijd te mogelijkheid hebben om bepaalde notities te maken. En niet alleen het maken ervan, maar ook vooral het veilig meedragen naar huis ervan. Iedereen kent het wel: je hebt hele samenvattingen geschreven of notulen gemaakt van een vergadering en wil het vervolgens veilig met je mee naar huis nemen. Vaak wordt er dan gedacht om het mee naar huis te vervoeren in je laptoptas. Dit is een mogelijkheid, maar op een gegeven moment past het allemaal niet meer. Los in je tas is ook niet echt mogelijk, want dan is het eenmaal thuis aangekomen helemaal verfrommeld. Ook het maken van notities is niet mogelijk als je geen schrift of papier hebt om het op te schrijven. In een schrijfmap zit altijd standaard papier en een vak waarin je het veilig in kan opbergen.

Door iemand een schrijfmap te geven kan diegene altijd snel iets opschrijven en geen zorgen te hebben dat het niet mee naar huis kan genomen worden. Denk aan ideeën voor werk, samenvattingen voor school, een niet geplande brainstormsessie, etc. Maar ook voor eigen gebruik zoals ideeën voor vakanties, boodschappen of een lieve brief. Het komt vaker van pas dan je je kan bedenken.

Verschillende soorten

Je kan het je allemaal zo gek nog niet bedenken, maar er zijn ook allerlei verschillende soorten schrijfmappen. Je hebt mappen waarin je je laptop in mee kan vervoeren, penvakken, vakken voor visitekaartjes, etc. Zo heb je voor het studenten leven en het werkleven allerlei verschillende soorten die beter bij jouw levensstijl passen. Zo is er voor ieder wat wils.

Ook kan je nog kiezen voor een harde kaft of een ringband. Met een harde kaft blijft je schrijfmap goed dicht en blijft alles bij elkaar. Zeker als je kiest voor een harde kaft en een ritssluiting. Met een ringband kan je je schrijfmap open laten liggen en dus goed aantekeningen maken. Dit kan natuurlijk ook in combinatie met een ritssluiting.