Netwerken voor een dak van epdm

Daken en netwerken, hoe komt dat samen in deze blog? Op het eerste gezicht lijkt de connectie tussen een dak van epdm en netwerken niet erg logisch. En ik geef toe, de brug tussen de twee onderwerpen is vrij lang en niet voor de hand liggend. Toch komt het netwerken op twee manieren terug. Voor het vinden van de benodigde informatie over een dak van epdm kun je het digitale netwerk gebruiken. Voor het daadwerkelijke leggen van een dak kun je je fysieke netwerk gebruiken om goedkope krachten in te slaan. Het eerste heb ik al voor je gedaan met deze blog. Het tweede is wel echt aan jou over als je voordelig een dak wil leggen! Maar met een stel klusjesmensen en goede vrienden in jouw netwerk is de klus vast zo geklaard!

Wat is epdm?

Epdm is een soort dakbedekking dat alleen wordt gebruikt voor platte daken. In technische termen: het is een eenlaags synthetisch rubber dat makkelijk verwerkbaar is. Het materiaal is uitermate geschikt voor platte daken voor woningen of garages. Epdm maakt platte daken bestendig tegen water, is het een slimme keuze voor dakbedekking. Als je het materiaal op maat laat snijden, is het vervolgens erg makkelijk om het zelf op het dak te plaatsen. De volgende kopjes zullen meer informatie geven over hoe je dat doet!

Voordelen van een epdm dakbedekking

Er zijn veel voordelen aan deze vorm van dakbedekking. Ten eerste is het het beste materiaal tegen lekkages, die veel voorkomend zijn met platte daken. Ook hoef je het niet aan te brengen met een brander, dus de montage is veilig in gebruik. De dakbedekking is slijtvast, droogt niet uit in de zon en kan daardoor ook niet barsten. Ook is het zeer flexibel, elastisch en heeft het een lange levensduur. Daarnaast is het materiaal zelf onderhoudsvrij, dus je hoeft enkel eens in de zoveel tijd het dak vrij te maken van bladeren.

Zelf de epdm dakbedekking aanleggen met je netwerk

Schakel je netwerk in want met het aanleggen heb je een paar handen nodig! Dan is het enkel nog een kwestie van het materiaal netjes plaatsen, en vastzetten met een klevend systeem. Hiervoor kun je zelfklevende vorm folies of tapes gebruiken. Deze zijn direct 100% waterdicht. Ook kun je speciale lijmen of een mechanische bevestiging gebruiken. Welke optie je kiest ligt van je budget en de skills van je netwerk af!

Een ding is zeker, samen met je netwerk leg je binnen no time een prachtig en waterdicht dak.