Je man die motorrijdt op latere leeftijd

Zoals de mensen die mijn blog lezen weten ben ik aan het genieten van mijn oude dag. En de meeste mensen denken natuurlijk dat je op je oude dag waarschijnlijk niet meer zoveel gevaarlijke actiesporten doet. Maar dit hoeft niet persé de realiteit te zijn. Er zijn heel veel mensen van boven de 65 die nog heel actief zijn en spannende dingen doen. Daaronder hoort bijvoorbeeld skiën. Ik ken persoonlijk veel mensen van mijn leeftijd die nog altijd jaarlijks in de Alpen gaan skiën.

Nu ben ik zelf niet iemand die heel veel spannende sporten of hobby’s heeft maar mijn man wel. Hij is geen skiër maar rijdt al zijn hele leven motor. En nu hij net als ik een dagje ouder wordt is de vraag of hij dat nog kan doen. Zoals hij zelf aangeeft, is het heel belangrijk voor hem en wil hij graag blijven rijden. Hij is op jonge leeftijd, ergens in het midden van zijn twintiger jaren, begonnen met motorrijden. En na een leven lang rijden is het natuurlijk moeilijk om dat op te geven. In dit artikel bespreken we hoe je op oude leeftijd nog steeds kunt motorrijden en ook wat de mooiste manieren zijn om te motorrijden op deze leeftijd.

Soort motor

Wanneer je wat ouder bent wordt het belangrijker om comfortabeler vervoer te hebben. Natuurlijk is motorrijden niet de meest comfortabele manier van reizen maar je kunt nog steeds verschil in comfort vinden in de soort motor die je kiest. Een sportmotor waarop je helemaal voorovergebogen zit zal over het algemeen een stuk minder comfortabel zijn dan andere soorten motors die bijvoorbeeld een rugsteun hebben. Als je wat ouder wordt en nog steeds wilt rijden is dit een veel betere manier om te rijden en tegelijkertijd kun je ook gemakkelijker een bijrijder mee nemen. Comfortabel rijden is dan ook van essentieel belang.

Veiligheid voorop

Het is natuurlijk altijd zo dat veiligheid ontzettend belangrijk is wanneer je gaat motorrijden omdat een ongeluk op een motor grotere gevolgen heeft dan een ongeluk in een auto. Maar op oudere leeftijd is het natuurlijk nog belangrijker. Zorg er bijvoorbeeld ook voor dat je een goede motorverzekering hebt. Je kunt je motorverzekering berekenen op verschillende websites. Rijd altijd veilig, houd je aan de verkeersregels en heb de juiste beschermende kleren. Een ongeluk zal op latere leeftijd grotere gevolgen hebben maar als je veilig rijdt hoeft dit nooit te gebeuren.

Nadat je stopt

Er zal een moment komen dat motorrijden te gevaarlijk wordt als je een bepaalde leeftijd bereikt waar je gezondheidsklachten hebt aan bijvoorbeeld je ogen. Maar je kunt dan nog steeds genieten van motorrijden door bij een jongere motorrijder als bijrijder te functioneren.