Geld verdienen als fotograaf

Wanneer je als fotograaf aan de slag wilt en een carrière ervan wilt maken kan dit intimiderend zijn. Apps zoals Instagram en andere sociale media plus smartphones kunnen je het gevoel geven dat iedereen tegenwoordig goede foto’s kan maken. Maar niks is minder waar. En alhoewel fotograaf nooit het gemakkelijkste beroep was om je brood mee te verdienen is het tegenwoordig eigenlijk alleen maar meer mogelijk geworden. Er zijn ook verschillende creatieve manieren om geld te verdienen met fotografie dus er is niet zozeer een soort fotograaf. In dit artikel bespreken we verschillende manieren om carrière te maken met je fotografie.

Marketing fotografie

Bijna elk bedrijf heeft tegenwoordig wel behoefte aan een goede fotograaf. Of het nou gaat om werknemers foto’s voor op de website of marketingfoto’s voor een reclamecampagne, elke bedrijf heeft foto’s nodig. Zelfs foto’s voor ouderwetse stoepborden kunnen goed geld opleveren als je deze aan grote bedrijven kunt leveren. Je kunt als fotograaf zelfs niet alleen de fotografie doen maar de gehele sociale media accounts van bedrijven managen. Veel bedrijven zijn geïnteresseerd in het implementeren van sociale media maar hebben tegelijkertijd geen idee hoe. Als fotograaf kun je hier ook geld voor vragen

Bruiloften

Iedereen wil natuurlijk dat bruiloften worden vastgelegd met mooie foto’s en een video. Sterker nog voor vele mensen is het een van de belangrijkste dagen van hun leven. Daarom willen veel mensen graag een hele goede fotograaf. Ze zijn dan ook meer dan bereid om goed geld te betalen voor de fotografie. Zeker in Aziatische landen en Amerika wordt er vaak groot geld neergelegd voor de bruiloft fotografie. Het kan daarom zelfs waardevol zijn om in een ander land te werken als fotograaf. Nederlanders zijn over het algemeen iets zuiniger en geven minder uit.

Mode

De mooiste fotografie om te doen is natuurlijk modefotografie. Welke fotograaf wil er nou niet op prachtige locaties prachtige mensen fotograferen. Het lastige met modefotografie is dat het zeer belangrijk is om je de modewereld in te werken. Het is belangrijk om connecties te hebben. Er kan ontzettend veel geld verdiend worden met modefotografie maar dit is wel alleen de realiteit voor een klein percentage van de fotografen. Voor de cover van een groot modeblad kun je gigantisch veel geld vragen. Maar voor andere fotografen is het ontzettend moeilijk om geld te verdienen als fotograaf. Daarom raden we deze fotografie alleen aan als je zeker weet dat dit is wat je echt wilt.