Vloer iedereen met jouw nieuwe vloer!

Je hebt alles klaar: nieuwe kleur op de muren, interieur allemaal bested bij de Ikea (plus gratis bezorg-en-in-elkaar-zet-service), maar dan moet je nog een laatste (of misschien wel eerste) beslissing maken: wat voor vloer wil je? Laminaat, hout, hout geprint op laminaat? Hoe beslis wat past bij je woonkamer? Vrees niet, wij komen je helpen! Als je dit artikel volgt vindt jij binnen no-time je perfecte vloer!

Let wel op met je gebruik van donkere kleuren, in elke kamer! Teveel donkere kleuren laten je kamer heel klein lijken, en alles dicht opeen gepakt. Ga dus voor een lichte kleur vloer als je muren donkerder zijn, of je een accentmuur hebt die erg donker is. Anders, als je lichte muren hebt, ga dan vooral voor een opvallende vloer. Donkerrood, donkergroen, prachtig!

Vloerbedekking

Oud maar goud, toch? Je denkt misschien dat vloerbedekking iets is voor oude mensen, iets wat je alleen nog vindt op de overloop van het huis van je oma, maar niets is minder waar. Vloerbedekking is namelijk weer ontzettend modern. Je kan het vinden in allerlei kleuren en texturen. Wil je veel comfort, en doet het je minder hoe je vloerbedekking eruit ziet? Ga dan voor een neutrale, lichte kleur, zoals beige, met een goede fiber zodat je er lekker met je blote voeten doorheen kan lopen (ook heerlijk te combineren met vloerverwarming). Je kan ook een hele opvallende kleur kiezen, met een unieke fiber, als je wilt dat je vloer het statement stuk van je kamer is.

Laminaat

Laminaat is een van de modernere manieren van het bedekken van je vloer. Het kan ook veel verschillende looks aannemen, en hierom is het ook zo populair. Het kan eruit zien als hout (dan printen ze een houtpatroon op het laminaat en lakken hier vervolgens overheen) of als een strakke, gladde, witte vloer. Wat je maar wilt. Het is vaak de moderne vervanger van hout, omdat het niet rot en veel goedkoper en duurzamer is.

Steen

Je huiskamer moet het aan kunnen, maar steen of stenen tegels kan echt heel gaaf zijn. Je hebt ze ook weer in allerlei kleuren en vormen en voorkomens. Een recente trend is ook het gemêleerde steen, als dit in de juiste kamer wordt gelegd kan dit je kamer echt een luxueus gevoel geven.

Zo zie je maar weer, je hoeft je geen zorgen te maken over je vloer. Lees de verschillende vloeren die we hier hebben beschreven goed door en kies welke het beste bij jou past. De vloer die jij zoekt is hier!