De nieuwste trend: het korset

Het is een trend die misschien uit een onverwachte hoek komt. Bij een korset denken we namelijk vooral aan het middeleeuwse kledingstuk, wat door alle vrouwen werd gedragen destijds en werd gecombineerd met enorme wijde rokken. Zelfs mannen droegen ze toen nog onder de kleding als ondergoed – iets wat je nu helemaal niet meer verwacht. Maar de tijden veranderen, en mode verandert zoals altijd mee. Het korset is weer aan zijn comeback toegekomen: maar dit keer wel met een twist.

Het begin van de comeback

Het begon – denken we – allemaal bij Kim Kardashian. Bovenop de bekendheid die ze vergaarde met haar rol in haar familie's eigen realityshow werd ze een ware influencer, een beroep dat ze via Instagram uitoefent. Daar werd ze niet alleen vaak in korsetten op de foto gezet, maar ze vertelde naar aanleiding hiervan later ook in interviews hoe ze de korsetten hele dagen – en zelfs tijdens het sporten – aanhield om haar taille smaller te maken. Ze beweert dat dit zelfs een permanent effect op haar figuur heeft gehad, maar 

Zo werd om dezelfde reden het korset vroeger ónder de kleren gedragen, om de taille kleiner te laten lijken. Maar na verloop van tijd krijg het korset ook in de modeindustrie weer een nieuwe rol, en een veel aanwezigere. Ook heeft het korset nu een grote functie binnen lingerie, als verleidelijk kledingstuk voor in de slaapkamer, omdat het immers officieel toch een soort ondergoed is, en het vrouwelijk figuur goed benadrukt. 

Terug naar de voorgrond

Waar het dus ooit begon als ondergoed of praktisch kledingstuk, is het uiterlijk van het korset nu waar de modeontwerpers het op moeten hebben. Niet meer verstop onder een kledingstuk of bewaard voor op de slaapkamer, maar een normale top die je als kledingstuk draagt. Het design komt hier veel meer in naar voren. Het typische korset uiterlijk – geregen touwtjes, soms zonder functie en alleen ter decoratie – wordt tegenwoordig in mode toegepast in shirts, jurken, sweaters, riemen, en zelfs broeken. Het kledigstuk is zo dus uitgegroeid tot een ware trend waarmee je alle kanten op kunt. En een trend met zoveel geschiedenis, daar moeten we wel in meegaan. Ren dus snel naar de winkel – een korset kopen kan je kledingkast helemaal omtoveren! Het past namelijk bij iedere stijl. Of je nou houdt van gothic, klassiek of modern – een korset kan je overal wel in verwerken, en het is altijd prachtig!