Zo zie jij er ook altijd goed uit!

Gevoel voor mode, je hebt het of je hebt niet. Er is een grote groep die precies weet welke kledingstukken ze wel en niet bij elkaar kunnen matchen, wat nu nog wel in de mode is en wat niet en die er altijd goed uit ziet. En dan is er nog een veel grotere groep die hier iets minder de feeling voor heeft. Niet dat deze groep altijd slecht gekleed door het leven gaat maar het stylen gaat ze soms iets minder makkelijk af. Behoor jij tot deze groep en kan je wel wat tips gebruiken zodat je er altijd goed uitziet zonder er al teveel moeite voor te hoeven doen? Lees dan vooral snel verder!

Ruim je kledingkast op

Kleding, we kunnen niet en we kunnen niet zonder. De meeste mensen kunnen wel beamen dat ze soms een echte haat-liefde verhouding hebben met hun kledingkast of ook wel de kledingstukken die erin liggen. Soms match je kleding gewoon totaal niet meer bij je lichaam. Waar die ene broek vorige week nog als gegoten zat lijkt het nu je vorm totaal weg te nemen. Er zo gaat het wel met meer spullen. Hoog tijd om je kledingkast eens echt grondig op te ruimen. Gooi weg gewoon weg wat je niet meer draagt. Dit is soms lastig maar geloof ons, het scheelt zoveel. Hoe minder je hebt om uit te kiezen, hoe makkelijker je het jezelf maakt. Laat de kledingstukken hangen die je afgelopen jaar nog hebt gedragen en gooi de rest gewoon lekker weg. Of beter nog, geef het aan mensen die het goed kunnen gebruiken.

Investeer in je kleding

Goedkoop is duurkoop en dat geldt voor de volle honderd procent voor je kleding. Het is heel aantrekkelijk om drie shirtjes te kopen voor 30 euro in plaats van één shirt voor 30 euro maar geloof ons, over een maand bestaat de kans dat je die drie shirtjes van 30 euro allang niet meer draagt. Zo gaat het ook met de rest van je kleding. Je betaalt uiteraard ook voor de kwaliteit maar als je meer aan een kledingstuk hebt uitgegeven ben je er ook zuiniger op. Kies eens voor echte merkkleding zoals een fijne sweater van Black Bananas. Deze sweaters zijn van goed kwaliteit en gaan zo lang mee. Ook de shirt van Dsquared zijn hier een mooi voorbeeld van. Lees jezelf aan om kwaliteit boven kwantiteit te kiezen. En vindt je merk kleding echt te duur? Dan bestaat altijd de sale nog.

Kies voor tijdloze items

Die felle kleuren en gekke patronen zijn leuk maar op den duur raak je er ook weer op uit gekeken of het raakt uit de mode. Zorg daarom dat de helft van je kledingkast bestaat uit tijdloze items. Dit zijn kledingstukken die je eigenlijk overal wel bij kunt dragen. Denk aan een goed zitten jeans, een net colbertje of een basic wit of zwart shirt. Deze kledingstukken kan je altijd wel dragen en zullen je daarom niet snel vervelen.