Creëer je eigen beauty plekje in je badkamer

Ben jij elke ochtend ook zo aan het worstelen met het aanbrengen van je make up? Het licht valt op een rare manier de badkamer binnen, of het licht dat boven of achter je hangt zorgt ervoor dat je je gezicht niet goed kunt zien. Elke dag een gedoe om te zorgen dat je je gezicht nog enigszins symmetrisch krijgt (hallo wenkbrauwen). Weet je, dat is helemaal niet nodig! Je kunt heel makkelijk je eigen beauty plekje creëren in je badkamer of elders in huis. Je hebt alleen de juiste spullen nodig, namelijk een mooi badkamermeubel en een goede spiegel. De tijd die je elke dag bespaart omdat je kan zien wat je aan het doent bent is heel groot!

Badkamerspiegels met het juiste licht

Een badkamerspiegel vormt de basis van je beauty plekje. Je kijkt er elke dag in om te zorgen dat je gezicht er goed uit ziet. Om je make up goed aan te kunnen brengen is het belangrijk dat het licht evenredig verdeeld is. Het licht hoort dus niet alleen van boven of onder te komen. Het licht hoort helemaal rondom je gezicht te vallen. Je kunt badkamerspiegels kopen met een licht erin. Daar heb je spiegels voor! Een spiegel met een ingebouwde lamp die helemaal eromheen gaat is perfect. Een spiegel met een lamp van boven én onder werkt ook oké. Hoe dan ook is licht dat van voren komt altijd beter dan je groter badkamer licht dat van achter komt.

Een bijpassend badkamermeubel

Om je make up verder goed aan te kunnen brengen is het van belang dat je dichtbij de spiegel genoeg kunt komen om details te zien. Als je een badkamermeubel koopt, moet je dus kijken of hij niet te bulky is. Zorg dat het meubel op een fijne hoogte staat voor jou (ongeveer ter hoogte van een wasmachine) en dat je genoeg losse ruimte hebt om je spulletjes neer te leggen. Zo kun je alles klaarleggen voordat je begint en ben je ook weer sneller klaar met je beauty routine.

Handige opbergruimtes

Om je beauty routine nog sneller en fijner te maken, kun je gebruik maken van handige make up opbergsystemen. Die zijn meestal gemaakt van plastic, en je kunt er vele oogschaduw paletten, lippenstiften, of mascara’s tegelijk in kwijt. Zo kun je ook weer alles pakken en snel kiezen wat je vandaag op wilt doen. Succes met het creëren van je eigen beauty plekje!