Zo heb je nooit meer keuzestress bij het kiezen van een lippenstift kleur!

Het kan erg leuk zijn om je outfit af te maken met make-up. Zonder een mooie kleur op jouw lippen is je look namelijk nog niet compleet. Uit alle soorten lippenstift is het soms lastig om de juiste kleur te kiezen. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop jij makkelijker een keuze kunt maken. 

Lippenstift matchen met huidskleur 

Door na te denken over welke kleur lippenstift goed bij jouw huidskleur past, laat je de kleur goed tot zijn recht komen. In principe kan je natuurlijk elke kleur dragen die je wilt, maar er zijn een aantal kleuren die extra goed passen bij bepaalde huidskleuren. Als je een wat lichtere huid hebt, dan passen nude tinten en rozeachtige kleuren hier goed bij. Als je een wat donkerdere huidskleur hebt staan donkerrode en paarse kleuren jou heel goed. Naast het kijken naar je eigen huidskleur, kun je ook kijken naar welke ondertoon je huid heeft. Als je een warme ondertoon hebt, staan oranje en perzikachtige kleuren jou waarschijnlijk het best en als je een koude ondertoon hebt staan paarse tonen jou beter. 

Als je haast hebt en daardoor geen tijd hebt om een kleur te kiezen kun je ook altijd voor een klassieke combinatie gaan. Kies dan bijvoorbeeld voor een klassieke eyeliner in combinatie met een mooie, rode lippenstift. 

Matchen met jouw haar 

Naast het feit dat jouw huidskleur een grote rol speelt, heeft je haarkleur ook invloed. Mensen met blond haar kunnen het beste kiezen voor nude tinten of licht roze kleuren. Als je bruin haar hebt, staat een donkerrode of donkerroze kleur jou waarschijnlijk erg goed. Bij zwart haar komen bordeaux-rode en bruine tinten goed tot hun recht, bij rood haar zijn dat bruintinten, maar ook oranje kleuren met een bruine gloed. 

Welke kleding draag je? 

Voordat je een passende lippenstift gaat kiezen, is het goed om ook even te kijken welke outfit jij gaat aantrekken. Als je een zwart-witte outfit aan hebt, kan een felle kleur lippenstift de outfit opfleuren. Bij een hele drukke outfit met veel kleuren, kun je een wat veiligere kleur kiezen zodat het totaalplaatje niet te druk wordt.

 

Dat een bepaalde kleur bij de ene persoon mooier staat dan bij een ander persoon, betekent niet dat je deze kleur niet kan dragen. Bij elk persoon staan alle kleuren lippenstift mooi, maar door deze tips hoef jij in ieder geval niet meer lang voor de spiegel te staan om te beslissen welke kleur je vandaag op je lippen zal doen.