Welke zakelijke rekening past het best bij mij?

Te werk gaan als ZZP’er houdt in dat je voor jezelf aan de slag gaat.  Voor jezelf beginnen is altijd een grote stap en er komen een boel verantwoordelijkheden bij kijken. Je bent eigen baas en beschikt niet over direct over de faciliteiten bij een normale baan. Je bent zelf verantwoordelijk voor alle materialen die nodig zijn voor je onderneming. Stel dat je aan de slag gaat als pakketbezorger. Dan ben je zelf verantwoordelijk voor een bus om de pakketjes mee te bezorgen. Voor jezelf aan de slag gaan is een grote stap, maar heeft ook een boel voordelen.

Het onderwerp dat altijd een beetje vaag blijft, is de zakelijke rekening. Is dit nou verplicht en wat zijn de voordelen van een zakelijke rekening? In dit artikel gaan we wat dieper in op de zakelijke rekening en wat de voordelen van een zakelijke rekening zijn voor een ZZP’er. 

Voordelen van een zakelijke rekening

Om te beginnen is het hebben van een zakelijke rekening niet verplicht, maar het is wel handig om te hebben als ondernemer. Het hebben van een zakelijke rekening heeft verschillende voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat je zakelijke kosten en privékosten gescheiden houdt. Stel, je doet boodschappen en koopt nieuwe schoenen en je doet met dezelfde bankpas aankopen voor je onderneming. Dit maken de kosten tussen privé en zakelijk niet alleen onoverzichtelijk voor jezelf, maar ook voor de boekhouden. Als jouw privé en zakelijke inkomsten en uitgaven door elkaar heen lopen, is het een stuk lastiger om jouw financiële situatie effectief in beeld te krijgen.

Een ander groot voordeel is dat het hebben van een zakelijke rekening professionalisme uitstraalt. Zo komt de naam van jouw bedrijf onder de afschriften te staan, in plaats van je eigen naam. Dit komt professioneler over en dat komt ook in beeld bij de klanten voor wie je werkt.

Zakelijke rekeningen vergelijken

Er zijn natuurlijk verschillende zakelijke rekeningen waar je uit kan kiezen. Het is aan jou om te beslissen welke zakelijke rekening het best bij jou past. Het openen van een zakelijke rekening kost immers geld en daarom is het belangrijk om te weten wat je wilt. Maak jij bijvoorbeeld minder transacties, dan is het belangrijk om je zakelijke rekening daarop af te stemmen, om onnodige kosten te voorkomen. Wil jij een zakelijke rekening vergelijken met andere rekeningen? Dat is mogelijk. Op zzpdaily.nl vind je een ruime overzicht van verschillende zakelijke rekeningen bij verschillende banken. Neem daarom een kijkje op de website van ZZPdaily en kies de zakelijke rekening dat het best bij jouw onderneming past.