Wat zijn de voordelen van een elektrische fiets?

Vandaag de dag zie je veel elektrische fietsen in Nederland. De verkoop van deze fietsen is de afgelopen jaren enorm gestegen en dit is niet voor niks. In een korte periode zijn er zelfs meer e-bikes verkocht dan normale fietsen. De fietsen die werken op elektriciteit brengen verschillende voordelen met zich mee. Welke voordelen dit zijn hangt deels af van wat voor elektrische fiets je koopt en waarvoor je de fiets wilt gaan gebruiken. Er zijn namelijk een hoop verschillende gelegenheden waar jij de fiets voor kunt pakken.

 

De voordelen van het gebruiken van een elektrische fiets

Wanneer je met een cortina elektrische fiets op pad gaat, denk je aan het milieu. Dit is natuurlijk ook zo met een normale fiets, maar de meeste mensen kiezen eerder voor een auto of het openbaar vervoer. Als je in plaats van met andere vervoersmiddelen met een fiets gaat reizen zul je geen schadelijke emissies uitstoten. Bovendien is het gebruik van een elektrische fiets kostenbesparend. Zeker met de stijgende prijzen van benzine en de inflatie in het algemeen wordt het steeds aantrekkelijker om gebruik te gaan maken van een elektrische fiets. Naast dat het kosten bespaart is het ook goed voor jezelf. Ondanks dat je niet evenveel calorieën verbrandt als met normaal fietsen, is het alsnog een manier om in beweging te blijven. Dit terwijl je toch een stuk sneller en minder bezweet op de plek aankomt waar je moet zijn dan als je met een normale fiets zou zijn gegaan.

 

Verschillende soorten motoren

Een elektrische fiets middenmotor zit zoals de naam al weggeeft in het midden van de fiets. Dit terwijl er ook een hoop varianten zijn met een achterwielmotor. Het voornaamste voordeel hiervan is dat de rijbeleving meer avontuurlijk aanvoelt. Dit komt doordat je reguliere fiets ook wordt aangedreven vanuit het achterwiel en het lijkt alsof je meer zelf doet. Het nadeel hiervan is wel dat het verplaatsen en optillen van je fiets een stuk lastiger is. Elektrische fietsen wegen een stuk meer dan de meeste normale fietsen en wanneer je een middenmotor hebt, is het gewicht nog gelijk verdeeld. Bij een achterwielmotor is dit helaas niet het geval. Bij een elektrische fiets wordt de trapondersteuning aangepast aan de kracht die je zet op je trapper. Wanneer je meer kracht zet, zul je sneller gaan en andersom. Een elektrische fiets is uitermate geschikt voor langere afstanden en ouderen.