Wat kost een inbouw zwembad?

Een inbouwzwembad is een heerlijke toevoeging voor in de tuin. In de zomer heb je een lekkere plek om de verkoeling even op te zoeken. Ook is zwemmen heel goed voor je conditie, en als je een zwembad thuis hebt is de stap heel klein om elke dag even baantjes te trekken. Een zwembad is ook een sociale toevoeging, want vaak ga je er met vrienden of familie in en daar komt een hoop geklets en plezier bij kijken. Het kost even wat moeite, geld en tijd om een inbouwzwembad in de tuin te krijgen, maar dan heb je ook wat. Om precies te weten wat het kost, is het de moeite waard om materialen, aanbieders en opties te vergelijken. 

Polyester

Een van de opties is een polyester inbouw zwembad. Dit is sterk en licht en voelt fijn aan aan je handen en voeten. Deze baden zijn voorgevormd en worden als geheel ingegraven, in een voldoende stevige grond. Hiervoor is vaak een betonnen fundament nodig. Dat is dus veel werk, maar een polyester zwembad vergt weinig onderhoud en gaat lang mee. Bij een polyester zwembad denk je aan een prijs van zo’n 25k tot 35k. 

Staal

Een andere optie is een zwembad van staal. Deze baden worden volledig ingegraven in de grond en zijn daarna onmogelijk te verplaatsen. Stalen inbouwwanden zijn wel veel goedkoper dan polyester. Dat komt doordat de kostprijs van staal veel lager ligt dan die van polyester. Een stalen inbouwzwembad kost tussen de vijf- en tienduizend euro. 

Beton

Een betonnen zwembad betekent dat je architectonisch gezien alle kanten op kan. Deze baden zijn voorgevormd, dus het zorgt ook weer voor wat beperkingen. Betonnen zwembaden zijn zeer duurzaam en gaan erg lang mee. Maar daarvoor betaal je dan ook wel wat. Een betonnen zwembad kost doorgaans zo’n 30k tot 60k. 

Aanschaf

Heb je hier interesse in, inbouw zwembaden kan je onder anderen kopen bij Stassar. Het voordeel van een inbouw zwembad vergeleken met een opbouw zwembad is dat het eerste perfect geïntegreerd wordt in de tuin. Je kan bijvoorbeeld een terras volledig om het zwembad aanleggen, waardoor alles bij elkaar hoort. Daar kan je na het zwemmen dan heerlijk op relaxen. Ook valt er qua formaat veel meer te kiezen. En natuurlijk zijn de lange levensduur en de stevigheid ook grote voordelen ten opzichte van een zwembad dat je zelf moet opbouwen. Kortom: wil je een duurzaam, luxe zwembad, dan kan je het beste gaan voor een inbouw zwembad in eigen tuin.