Waar moet je op letten bij het kopen van de juiste schoen?

Veel mensen hebben last van problemen aan hun voeten. Als je last heb van voetproblemen zijn de juiste schoenen natuurlijk erg belangrijk. Voetproblemen kunnen daarentegen zelfs veroorzaakt worden door het dragen van de verkeerde schoenen met als gevolg pijn, verkrampte spieren en vergroeiingen van de gewrichten. Lees hier wat belangrijk is bij het kopen van goede schoenen.

Voetproblemen

Als je bijvoorbeeld last hebt van hallux valgus (vergroeiing van de grote teen) passen normale schoenen waarschijnlijk niet meer. Het is ook niet aan te raden om door te blijven lopen op je oude schoenen als je hier last van hebt. Dan zal je namelijk pijnlijke voeten krijgen tijdens het lopen maar daarnaast kun je ook een verkeerde houding aannemen tijdens het lopen. Speciale schoenen voor hallux valgus kunnen helpen de pijn te verminderen. Deze schoenen bieden veel ruimte bij de voorkant van de voet. Daardoor schuurt de knobbel minder tegen de binnenkant van de schoen.

Stijlvol maar comfortabel

Daarnaast is het natuurlijk niet even eenvoudig om een schoen te vinden die er ook nog stijlvol uitziet. Gelukkig zijn er tegenwoordig meer opties en aanbod. Bij Vamos bijvoorbeeld kun je terecht voor fijne schoenen. Merk- en wijdten specialist Vamos heeft een brede collectie online schoenen voor voeten die extra aandacht nodig hebben. Daarnaast verkopen ze ook andere producten zoals inlegzolen en schoenverzorging.

Maar waar moet je op letten bij het kopen van goede schoenen?

Goede schoenen kunnen de voetproblemen niet altijd voorkomen. Wel is de kans waarschijnlijk kleiner bij het dragen van goede schoenen. Je kunt bij het kopen van nieuwe schoenen letten op de volgende punten:

  • Als je schoenen gaat passen in de winkel is het handig om beide schoenen te passen. Je voeten kunnen links en rechts nog wel is verschillen in lengte. Daarom is het aan te raden om beide kanten te proberen.
  • Het is belangrijk dat de schoen goed sluit over de wreef. Doormiddel van riempjes, bandjes, klittenband of veters kunnen de schoenen beter aansluiten, maar de schoenen mogen ook zeker niet te strak zitten.
  • Daarnaast is het materiaal van schoenen ook van belang. Goede schoenen zijn gemaakt van materiaal dat lucht en vocht doorlaat. Stoffen zoals leer bijvoorbeeld.
  • Aan de voorkant van de schoenen moeten je tenen nog genoeg ruimte hebben. Ongeveer zo breed als een duim.
  • Ook mogen je tenen niet naar voren schuiven als je loopt en mogen je tenen niet tegen de zijkant van de schoen gedrukt worden.

Dit zijn een aantal aspecten waar je op kunt letten bij het kopen van schoenen. Het dragen van de juiste schoenen is heel belangrijk om voetproblemen te voorkomen.