Online marketing inzetten om meer omzet te genereren? Zo pak je het aan!

Inzetten van online marketing is een krachtige manier om meer omzet te genereren. Er zijn diverse online marketingkanalen die je kunt inzetten, zoals zoekmachineoptimalisatie, betaalde zoekadvertenties, social media en e-mailmarketing. In dit blog leer je welke online marketing elementen je kunt inzetten om je doelen te behalen.

Zoekmachineoptimalisatie

Een van de eerste stappen in het inzetten van online marketing is het optimaliseren van je website voor zoekmachines, oftewel zoekmachineoptimalisatie (SEO). Hierbij maak je gebruik van zoekmachinevriendelijke technieken om ervoor te zorgen dat je website hoger in de zoekresultaten komt te staan. Dit kan je doen door het gebruik van relevante zoekwoorden in je website teksten en metatags, het toevoegen van relevante links naar je website en het maken van goede website structuur.

Conversie optimalisatie

Conversie optimalisatie is het proces van het verbeteren van de prestaties van een website door het verhogen van het aantal bezoekers dat daadwerkelijk een bepaalde actie uitvoert. Dit kan worden gedaan door het aanpassen van de website-inhoud, het ontwerp en de navigatie, om het makkelijker te maken voor bezoekers om de gewenste actie uit te voeren. Het doel van conversie optimalisatie is dus om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk bezoekers de gewenste actie uitvoeren. Dit kan bijvoorbeeld het aankopen van een product zijn, het aanmelden voor een nieuwsbrief of het invullen van een contactformulier. Om conversie optimalisatie toe te passen, moet je eerst weten welke actie je wilt dat bezoekers uitvoeren. Vervolgens kijk je naar de huidige prestaties van je website en kijk je welke aanpassingen je kunt doen om het aantal bezoekers dat de gewenste actie uitvoert, te verhogen. Dit alles kan je ook laten doen door een conversie optimalisatie specialist. Dit kan een groot voordeel zijn omdat diegene op de hoogte is van de laatste trends en ervaring heeft bij andere bedrijven.

Betaalde zoekadvertenties

Een andere manier om hoog in de zoekresultaten te komen, is door betaalde zoekadvertenties in te zetten. Dit zijn advertenties die boven of naast de organische zoekresultaten worden getoond. Zoekmachines, zoals Google, bieden adverteerders de mogelijkheid om met betaalde zoekadvertenties hun website te promoten. Dit doe je door het kiezen van de juiste zoekwoorden waarop je wilt adverteren en het instellen van een maximale prijs per klik (CPC). Je kan dit ook laten uitbesteden aan een marketing bureau. Het is namelijk belangrijk dat je continue bezig bent met het optimaliseren en aanpassen van de ads, dit kan tijdrovend zijn en afleiden van je core business.

Social media

Naast zoekmachines, is social media een krachtig online marketingkanaal dat je kunt inzetten. Met social media kun je jouw doelgroep bereiken op de plekken waar zij zich online bevinden. Je kunt hierbij gebruik maken van diverse social media kanalen, zoals Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram. Op deze kanalen kun je jouw doelgroep bereiken door middel van tekst, afbeeldingen, video’s en links.

E-mailmarketing

E-mailmarketing is een andere manier om je doelgroep te bereiken. Met e-mailmarketing kun je je bestaande en potentiële klanten informeren over jouw producten of diensten. Hiervoor verzamel je eerst e-mailadressen van mensen die geïnteresseerd zijn in jouw aanbod. Vervolgens stuur je ze periodiek e-mails met relevante informatie en aanbiedingen. E-mailmarketing is een kostenefficiënte manier om je doelgroep te bereiken en omzet te genereren.