De voordelen van een beton cire vloer of wand

Heb jij al gehoord van deze nieuwe woontrend? Met het mooie materiaal beton ciré kun je echt alle kanten op! Niet alleen is het materiaal geschikt om te leggen als vloer, ook kun je er je wand mee bekleden. Hoe leuk en origineel is dat?! Beton ciré geeft je kamer een karakteristieke en stoere uitstraling. Je ziet het materiaal dan ook veelvuldig terugkomen in huizen met een modern interieur.

Bestanddelen van het materiaal

Beton ciré bestaat uit een watervaste stuclaag. Deze wordt in dunne laagjes aangebracht. Het materiaal kwam eerst alleen in Frankrijk voor, maar wordt inmiddels over de hele wereld gebruikt! Beton ciré kent vele voordelen zoals haar mooie gemêleerde structuren, haar brede inzetbaarheid en ook is het materiaal slijt- en watervast. Het materiaal bestaat uit een stuclaag op basis van cement met daaraan toegevoegd een kunststof verharder. Bij jou thuis wordt het beton ciré cement pas met de harder gemengd. Beton ciré heeft een sterk watervast karakter. Dit komt mede door de werkzame bestanddelen in het materiaal. Zo beperkt beton ciré zich niet tot bijvoorbeeld je woonkamer, maar is het ook prima in vochtige ruimtes aan te brengen zoals je badkamer.

Beton ciré voor jouw badkamer

Doordat beton ciré water- en slijtvast is, kun je het materiaal prima plaatsen in de badkamer. Zo wordt het materiaal vaak gebruikt voor het bekleden van een douche of bad en zie je het veelvuldig terugkomen op muren. Met beton ciré krijgt jouw badkamer een donkere en luxe uitstraling. Het materiaal kan prima gecombineerd worden met warmere en/of lichtere tinten. Denk hierbij aan de kleur bruin, zandkleuren, donkergroen of zelfs roze. Je kunt echt alle kanten op! Het materiaal is makkelijk schoon te maken. Wel is het zeer belangrijk om dit niet te doen met agressieve schoonmaakmiddelen zoals chloor of bleek.

Maatwerk vereist

Het aanbrengen van beton ciré is maatwerk en wordt het beste uitgevoerd door professionals. Kies bijvoorbeeld voor beton cire van Woonbeton.nl. Wanneer je er zelf niet helemaal uitkomt, kun je advies vragen aan de experts. Ook over bijvoorbeeld de kleur van je vloer of wand. Dit kun je het makkelijkst doen in een winkel bij jou in de buurt. De kosten voor het leggen van beton ciré vloeren en wanden hangen van verschillende factoren af. Denk hierbij aan het oppervlak dat bedekt moet worden, de gekozen kleur van het materiaal, hoeveel tijd er nodig is om alles aan te brengen, etc. Het is van tevoren mogelijk om een offerte aan te vragen. Wacht niet langer en maak vandaag nog een afspraak!