Je kunt nu eenmaal niet alles onthouden

Ouderdom komt met gebreken, daar hoef je Tante Annie niks over te vertellen. Hier kraakt het wat, daar piept het wat en mijn geheugen is ook niet meer om over naar huis te schrijven (als ik het adres nog zou weten). Je kunt helaas niet alles onthouden. Sommige dingen vergeet je al snel weer. Aan andere dingen denk je even niet, maar zodra er naar gevraagd wordt, dan weet je het weer. Alle apparaten van tegenwoordig werken anders. Zij zijn voorzien van een Micro SD kaart, of je koopt er zelf een. Zou dat voor (oudere) mensen niet ook ideaal zijn?

Je kúnt niet alles onthouden

Er komt op een dag zo verschrikkelijk veel informatie op je af, dat je wel selectief moet zijn. Is het belangrijk voor jou om te weten welke minister er nu weer mee stopt in Amerika of onthou je liever wanneer je buurvrouw terug komt uit het ziekenhuis of van vakantie? Je moet wel selectief zijn, anders klapperen je oren van alle informatie die voorbij komt. Je brein is voor dat heel zelfstandig. Dingen waar je niets mee hoeft zijn al snel weer naar de achtergrond verdwenen. Dingen waar je wel iets mee moet blijven op de voorgrond hangen tot je er iets mee hebt gedaan.
Micro SD kaart

Wees eerlijk als je iets bent vergeten

Het gebeurt ons allemaal wel eens, jong of oud, we vergeten een afspraak, een boodschap of wat je ook al weer ging doen in de keuken. Niks om je voor te schamen. Wij zijn immers niet voorzien van een geheugenkaartje. Maar wees er wel altijd eerlijk over. Merk je dat je steeds vaker iets vergeet, neem dan eens contact op met je huisarts. Er kán natuurlijk meer aan de hand zijn. Het is dan altijd verstandig om er op tijd bij te zijn. Vaak kunnen voedingssupplementen al helpen om de watten uit je hoofd te krijgen.

De apparatuur van nu is een zegen!

Door de verschillende manieren van opslaan op de diverse soorten geheugenkaartjes kun je alles altijd bewaren. En er naar terugkijken zonder al te veel moeite te doen. Of het nu gaat om de foto’s ter gelegenheid van je zoveelste huwelijksdag, of het filmpje dat je hebt gemaakt bij de dansuitvoering van je nichtje. Dankzij het geheugenkaartje kun je het blijven bewaren en blijven bekijken. En er is ruimte genoeg om steeds nieuwe herinneringen te blijven toevoegen. Want iedere dag is er één om te onthouden.