Geslaagd voor mijn diploma

Het is me gelukt! Ik ben geslaagd voor mijn mbo-diploma. Ondanks dat ik hard voor heb gewerkt en amper een sociaal leven had… is het me gewoon gelukt. Om die reden heb ik een prachtig slagings-cadeau gekregen van mijn moeder. Zij bood mij aan om een rondreis door Maleisië te gaan maken. Hier zeg ik natuurlijk geen nee tegen. We zouden over twee maanden al vertrekken.

Voordat we naar Maleisië vertrekken moeten we ingeënt worden. Dit door middel van prikjes. Ik kan niet zo goed tegen prikjes. Maar wie graag op reis wil moet pijn lijden!

Afgesproken

De opleiding die ik heb gevolgd was commercieel business management. Heeft helemaal niks te maken met de wereld ontdekken maar ik hou er wel van. Ik wil op een jonge leeftijd graag al alles zien van de wereld. De volgende deal staat namelijk al klaar. Ik ga volgend jaar aan het hbo sturen, en als ik mijn propedeuse haal, vliegen we naar Dubai. Op deze manier raak ik erg gemotiveerd.

Mijn vader en zus gaan helaas niet mee. Zij hebben andere afspraken gemaakt!

De rondreis

Waarom dan een rondreis? Mijn moeder was aan het internetten toen zij prachtige plaatjes van Maleisië tegenkwam. Deze foto’s haalde haar over om verder op te zoek gegaan. Ze wilde meer te weten komen. Zo kwam zij op rondreis Maleisië terecht. Het is niet leuk om naar één plek te gaan en daar twee weken te blijven. Het is veel leuker om op ontdekking te gaan en hoe kan dat beter dan dat te laten organiseren door een organisatie met een gids.

We beginnen de reis in Kuala Lumpur, waar we van daar de reis starten en eindigen in Singapore. Onderweg zullen we veel dingen tegen komen die ver weg staan van onze cultuur in Nederland. Het grootste obstakel wat ik ga oplopen daar is toch het cultuurverschil, denk ik. Ik kijk er naar uit om er iets van op te steken, en vooral op deze jonge leeftijd.

De reis is met een groep. De groep bestaat uit jong en oud. Gezellig voor mij en mijn moeder. Het zijn tegelijkertijd ook allemaal Nederlandse mensen die mee gaan.

We ontmoeten de medereizigers op Schiphol waar de reis dan ook echt van start gaat. Er werd ons aangeraden om een backpack mee te nemen in plaats van een grote zware koffer. Veel spullen zal je ook niet nodig hebben in zo’n warm en vochtig land.

Ik kijk erg uit naar de reis en ben klaar voor een nieuw avontuur. De volgende deal staat ook al klaar… en wie weet ga ik daarna ook wel weer op reis.