Een slim fit overhemd onder je gilet

Gisteren heb ik al een blog geschreven over gilets. Wellicht heb je het al gelezen. Zo niet, kan je even terug kijken naar de blog van gisteren (als je dat nog leuk vindt om te lezen). Ik schreef daarin dat ik een gilet zo’n mooi kledingstuk vind voor een man. Wat ik helaas vergeten ben te vertellen is dat ik het mooi vind als een man daaronder een mooi overhemd draagt. Mijn voorkeur heeft het slim fit overhemd. Hieronder zal ik proberen te beschrijven waarom dat is.

Slim fit

Kort door de bocht houdt slim fit in dat iets getailleerd is. Voor vrouwen is het al heel gewoon een getailleerde blouse of jas te dragen. Ik denk dat het voor een vrouw zelfs moeilijk zal zijn om een kledingstuk te vinden dat niet getailleerd is. Bij mannen is dat een heel ander verhaal. Dit komt ook omdat het niet iedere man even goed staat. Een slim fit overhemd is over het algemeen voor de wat slankere man.

Pasvormen

Eigenlijk is het vrij logisch als je er even bij stilstaat maar elk merk heeft net een andere pasvorm. Het is dus belangrijk meerdere overhemden te passen voordat je weet welk merk echt goed bij de man past. Als je online shopt, kun je uiteraard gebruik maken van maattabellen om een indicatie te krijgen.

Leuk weetje

Wat misschien ook leuk om te weten is, is dat de wat strakkere pasvorm zijn oorsprong in Italië vindt. Mode is in Italië belangrijk en het land staat er dan ook om bekend. Wat ook leuk is om te weten, is dat je dit terug kunt zien in de meeste slim fit overhemden. Deze zijn hebben namelijk vaak een Italian Kent kraag en Italiaanse knopen.

Mijn conclusie

Wat ik dus zo mooi vind aan slim fit is dat het figuur van de man er mooi in naar voren komt. Uiteraard moet hem dit dan wel staan. Naast dat de gilet een chique uitstraling geeft, doet het slim fit overhemd dat nog een extra. Wat verder nog leuk is aan deze shirts is dat je ze vaker aan kan trekken zonder dat er raar naar je wordt gekeken. Veel mannen dragen slim fit overhemden omdat dit nu ook in de mode is. Je hoeft dan dus niet alleen voor formele gelegenheden een shirt te kopen.

Je kan het shirt ook bijvoorbeeld gewoon dragen op een mooie lentedag terwijl je lekker op een terrasje zit een biertje te drinken.