Een grote verbouwing? Dat kun je niet alleen!

Wij vrouwen staan ons mannetje wel. Wij weten van aanpakken. Maar sommige klussen zijn te groot. Daar heb je echt wel hulp bij nodig. Een grote verbouwing of een dakterras laten plaatsen is echt werk voor vakmensen. Natuurlijk kun je altijd de hulp van handige vrienden en vriendinnen inschakelen, maar als het écht veilig moet en je wilt zeker weten dat je verbouwing de waarde van je huis verhoogt, dan zijn vakmensen onontbeerlijk. Je vrienden komen wel weer van pas bij het inrichten en inwijden van de ruimte. Zo kun je je vrienden uitnodigen voor de eerste barbecue op je nieuwe dakterras.

Het plaatsen van een dakterras lijkt helemaal niet moeilijk

Je hebt de uitbouw en daarop kun je gemakkelijk een dakterras aanleggen. Denk je. Maar het kan zomaar zijn dat het dak van de uitbouw helemaal niet geschikt is om te belopen. Laat staan om er een feestje op te geven. En om te voorkomen dat je complete gezelschap via het dak naar binnen komt zetten, kun je toch echt beter een vakman inschakelen. Hij of zij kan beoordelen of je dak sterk genoeg is en ook of de afvoer van het regenwater niet in de verdrukking komt. Er zijn maar weinig dingen zo vervelend als lekkage!

De aankleding kun je zelf verzorgen

De planten, de potten en het meubilair kun je natuurlijk zelf naar je nieuwe dakterras slepen. Maar er zijn dus mensen gespecialiseerd in deze zaken en zij kunnen je adviseren over de aankleding van je dakterras. Welke planten kun je er beter wel of juist niet neerzetten? Wat is de meest veilige plek voor de barbecue en is het slim om (een deel van) de gevel te schilderen om een bepaalde sfeer te creëren? Vragen waar je misschien zelf het antwoord wel op weet, maar een beetje bevestiging is altijd fijn. Zeker bij zo’n investering.
Dakterras laten plaatsen

Vraag verschillende offertes aan

Het is altijd verstandig om bij meerdere bedrijven offertes aan te vragen. Je kunt dan goed vergelijken en uiteindelijk de, voor jou, juiste keuze maken. Het is ook altijd slim om bij vrienden, kennissen en buren te informeren naar hun ervaringen met het bedrijf dat jij op het oog hebt. Goedkoop is niet altijd de beste oplossing. Het is vooral erg belangrijk dat je klus goed wordt uitgevoerd en dat je er nog garantie op hebt. Je wilt immers zeker weten dat je dakterras een flinke storm, regen- en hagelbui kan doorstaan.