Zo zorg je ervoor dat je Iphone 12 super lang mee gaat

Als je net een nieuwe telefoon hebt gekocht wil je natuurlijk niet dat je telefoon snel kapot gaat. Je kan een aantal dingen doen om ervoor te zorgen dat je telefoon zo lang mogelijk mee gaat. Bescherming is bijvoorbeeld heel belangrijk. Een Ipad cover voor een IPad beschermt het scherm van je IPad. Maar zo beschermt een hoesje iPhone 12 Pro, je IPhone 12 Pro. Klinkt natuurlijk erg logisch, maar het bescherming is erg belangrijk. Maar naast de bescherming van je scherm zijn er nog een aantal dingen dat je kan doen om ervoor te zorgen dat je telefoon langer meegaat. 

Telefoons kunnen langer mee gaan dan je denkt

Gemiddeld wordt een smartphone na zo’n twee jaar vervangen door een nieuwe. Dat is natuurlijk wel erg snel als je er over na denkt. En vooral is het snel, omdat het eigenlijk totaal niet nodig is om je smartphone na twee jaar alweer te vervangen. De redenen waarom mensen een nieuwe smartphone kopen verschillen. Sommige mensen doen het voor de hype, want willen graag de nieuwste smartphone bezitten en alle nieuwste snufjes hebben. Maar voor andere is het een noodzaak omdat de smartphone gewoon op lijkt. De batterij gaat bijvoorbeeld niet meer lang mee of de telefoon is gewoon heel erg traag geworden. Dat brengt natuurlijk de nodige frustratie met zich mee waardoor je een nieuwe telefoon gaat aanschaffen. 

Bescherm je telefoon direct na aanschaf

IPhones kunnen over het algemeen best wel tegen een val of een klein stootje, maar niet altijd. Een gebroken scherm of een kapotte behuizing is zo gebeurd en vervanging is prijzig. Koop daarom direct na de aanschaf een hoesje voor je telefoon en bescherm het scherm met een screenprotector. Dit zorgt ervoor dat je minder kans hebt dat het scherm breekt. 

Ruim regelmatig je telefoon op

Netzoals je je kamer opruimt, moet je soms ook je telefoon eens opschonen. Over het algemeen geldt: hoe voller de telefoon, hoe trager de telefoon wordt. Helaas. Daarom is het verstandig om regelmatig apps te verwijderen op je telefoon die je toch niet meer gebruikt. En zet je foto's en video's ergens anders neer bijvoorbeeld op een harde schijf. Dan kan je daarna de foto's weer verwijderen en heb je weer meer ruimte op je telefoon. Ook hebben streaming apps, zoals Spotify, een cache die gebruikt wordt als buffer om, ook als de verbinding even hapert, zonder onderbrekingen naar de muziek te kunnen luisteren. Deze cache wordt meestal niet automatisch leeggemaakt maar kan na verloop van tijd wel veel geheugen in beslag nemen. Verwijder dat dus ook regelmatig.