Waarom is Pokemon een hype?

De kans is behoorlijk groot dat je al wel bekend bent met Pokemon. Pokemon bestaat namelijk al sinds 1991 en wordt sinds 1999 in Nederland uitgezonden.Tegenwoordig is Pokemon nog steeds heel bekend onder de kinderen en doordat het al wat ouder is, is het ook nog bekend bij de volwassenen mensen. Dat het bij hen nog steeds populair is, blijkt bijvoorbeeld uit dat de Pokemon Themesong in de top2000 van Radio 2 staat. Blijkbaar zijn er zoveel mensen in Nederland met een nostalgische ervaring met Pokemon dat ze het liedje al een paar jaar in de top2000 horen. Voor de mensen die niet bekend zijn met Pokemon volgt een stukje geschiedenis en waarom het eigenlijk zo’n hype is.

Wat is Pokemon?

Pokemon werd in 1991 bedacht door de Japanner Satoshi Tajiri bedacht. Hij speelde heel graag buiten en daarom was hij veel buiten te vinden op zoek naar allerlei avonturen. Tijdens het buitenspelen vond hij het leuk om op jacht te gaan naar insecten. Hij zou deze wel allemaal willen sparen en verzamelen. Toen zag hij kinderen met een Game Boy lopen en zo ontstond het idee om ze in een Game Boy op te kunnen slaan. Uiteindelijk bedacht hij een spel dat in 1995 uitkwam op die Game Boy. In eerste instantie heette de game en de diertjes helemaal geen Pokemon. Het begon met de naam Capsule Monsters, omdat ze opgesloten zaten in de Game Boy. Later werd deze naam Pocket Monsters.

De game werd over de wereld razend populair en dat vroeg natuurlijk om meer. Daarom ontstond er ook een televisieprogramma waarin alle diertjes terugkwamen. Het begon met 151 dieren die de hoofdrolspeler Ash kon verzamelen. Door het grote succes kwamen er steeds meer afleveringen en daarmee ook steeds meer Pokemon. Zo kon het spel blijven uitbreiden en werd het steeds groter en groter.

Pokemon kaarten

Samen met het programma en de games ontstonden ook de Pokemon kaarten, die je tegenwoordig in Pokemon booster packs kan kopen. De diertjes zag je dus niet alleen op je televisiescherm en je Game Boy, maar ook fysiek in je hand op een kaartje. Deze kaarten werden ook razend populair en zijn dat nog steeds. Je kunt met oude zeldzame kaarten zelfs heel veel geld verdienen. Er zijn ook steeds meer soorten packs die je kan kopen en daar is bijvoorbeeld ook de box bijgekomen. De elite trainer box geeft je bijzondere kaarten en is ook redelijk nieuw.