Ontdek Tiny Rebel: De Rebelse Brouwerij die de Bierwereld Verandert

Ben je op zoek naar een brouwerij die zich onderscheidt van de rest en de bierwereld op zijn kop zet? Zoek niet verder! In dit artikel nemen we je mee in de wereld van Tiny Rebel, een rebelse brouwerij die continu innoveert en verrast met hun unieke bieren.

De oorsprong van Tiny Rebel

In 2012 werd Tiny Rebel opgericht door twee vrienden, Brad en Gazz, in een kleine garage in Newport, Wales. Beiden deelden een passie voor bier en besloten samen een eigen brouwerij te starten.

Wat begon als een hobby, groeide al snel uit tot een bekroonde brouwerij.

Van hobby tot bekroonde brouwerij

Binnen het eerste jaar van hun bestaan wonnen ze al diverse prijzen op lokale en nationale bierfestivals. Maar het echte succes kwam in 2015, toen hun bier ‘Cwtch’ werd uitgeroepen tot ‘Champion Beer of Britain’ – een ongekende prestatie voor een jonge brouwerij. Dit succes gaf hen de mogelijkheid om verder te groeien en nieuwe markten te betreden. Inmiddels zijn de bieren van tiny rebel verkrijgbaar in meer dan 30 landen wereldwijd.

De unieke bieren van Tiny Rebel

Tiny Rebel staat bekend om hun eigenzinnige en unieke bieren. Ze zijn niet bang om te experimenteren met nieuwe smaken, ingrediënten en brouwtechnieken. Het resultaat is een breed scala aan bieren die geschikt zijn voor elke smaak en gelegenheid.

Hun bieren zijn niet alleen bijzonder van smaak, maar ook opvallend dankzij de creatieve namen en het kleurrijke artwork op de etiketten.

Kenmerkende smaken en creatieve namen

Enkele voorbeelden van hun kenmerkende bieren zijn ‘Cwtch’, een Welsh Red Ale met een perfecte balans tussen citrus en tropisch fruit, en ‘Stay Puft’, een Marshmallow Porter met tonen van geroosterde marshmallow en chocolade. Maar ook ‘Clwb Tropicana’, een tropische IPA bomvol fruitige smaken zoals passievrucht, ananas en mango. Elke slok is weer een verrassing en maakt je nieuwsgierig naar het volgende bier van deze rebelse brouwerij.

De impact van Tiny Rebel op de bierindustrie

Naast het feit dat Tiny Rebel de bierwereld verandert met hun unieke bieren, zetten ze zich ook in op het gebied van innovatie en duurzaamheid. Ze onderzoeken nieuwe manieren om het brouwproces te verbeteren en streven naar een zo laag mogelijke impact op het milieu.

Innovatie en duurzaamheid als speerpunten

De afgelopen jaren heeft Tiny Rebel geïnvesteerd in zonnepanelen om hun energieverbruik te verminderen. Daarnaast gebruiken ze herbruikbare verpakkingen en streven ze naar een zo laag mogelijke CO2-uitstoot tijdens het transport van hun bieren. Ook op het gebied van watergebruik zijn ze actief op zoek naar manieren om dit te verminderen, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van hun bieren.

Kortom, Tiny Rebel is een brouwerij die continu innoveert en de bierwereld op zijn kop zet. Het is zeker de moeite waard om hun unieke bieren eens te proeven en je te laten verrassen door de wereld van deze rebelse brouwerij.