Is er een USB C naar Lightning adapter?

Je kent het wel, die grote ongeorganiseerde bak in de kast met allerlei verschillende kabels en adapters. Opladers van alle voorgaande telefoons die je hebt gehad liggen er tussen, maar ook kabels waarvan je geen idee meer hebt waar ze voor zijn. Zonde om weg te gooien, maar je maakt er ook geen gebruik van. Het ligt alleen maar in de knoop in de kast. Toch zullen er misschien kabels en adapters tussenzitten die je hartstikke goed kunt gebruiken. Drie daarvan die je eigenlijk wel in huis zou moeten hebben, zijn een HDMI-kabel, een COAX kabel en een USB-C adapter.

 

HDMI

Je hebt er vast wel eens van gehoord, een HDMI kabel. HDMI staat voor high-definition multimedia interface. Een hele mond vol dus, maar waar gebruik je zo’n kabel nu eigenlijk voor? Een HDMI-kabel is bijzonder handig wanneer je bijvoorbeeld jouw laptop aan wilt sluiten op de televisie. Wil jij met vrienden of familie leuke filmpjes en foto’s terugkijken op een groter scherm dan een laptop, dan sluit je deze dus gemakkelijk aan op de televisie. Ook wanneer je jouw thuiswerkplek aan het inrichten bent komt de HDMI kabel goed van pas. Je kunt een beeldscherm gemakkelijk aansluiten op je laptop waardoor je prettiger kunt werken. De instellingen heb je binnen no-time gewijzigd.

 

COAX

Heb je eindelijk een nieuwe tv gekozen, blijkt het thuis dat deze stoort. Erg vervelend natuurlijk, maar gelukkig vaak vrij eenvoudig op te lossen. Het storen heeft meestal te maken met de COAX kabel. Deze kabel regelt de overdracht van beeld en geluid. Als je slechte bekabeling gebruikt is de kans op instraling van signalen uit de lucht zeer groot. Hierdoor ontstaat interferentie, waardoor enkele zenders slecht of niet werken terwijl de rest goed beeld geeft. Een nieuwe, geschikte COAX kabel zal de storingen hoogstwaarschijnlijk oplossen.

 

USB-C

Met een USB-C adapter zet je een USB-signaal op je laptop of MacBook eenvoudig om naar een ander signaal. Er zijn verschillende USB-C adapters met verschillende poorten, waaronder DisplayPort, HDMI en VGA. Een USB-C adapter gebruik je voor onder andere MacBooks 12 en 13, iPad Pro en andere laptops en tablets met een USB-C poort. Je kunt met dit handige apparaatje eenvoudig je laptop of tablet aansluiten op een externe monitor als een beamer of beeldscherm. Super handig dus om video’s, foto’s en presentaties te tonen. Een usb c adapter kopen kun je prima online doen. Je hebt ‘m dan vaak al de volgende dag in huis!