Kies een mooie houten jaloezie voor de ramen

Wanneer je erover denkt om het interieur van je huis te veranderen, dan zul je eerst denken aan de vloeren en de kleuren op de muren. Maar vergeet ook de ramen niet! Het idee is nog steeds dat een houten jaloezie kil aandoet, maar dat is helemaal niet meer zo. Een houten jaloezie is in verschillende maten, verschillende kleuren en natuurlijk in verschillende modellen te koop. Je bestelt een houten jaloezie gewoon online. Het is een kwestie van goed meten en je order online plaatsen. Je krijgt bij je bestelling een heel handige handleiding waarin precies staat beschreven hoe je de houten jaloezie het best op kunt hangen. Dat kun je prima zelf!

Een houten jaloezie is een sfeermaker in je huis

Met een mooie houten jaloezie kun je echte sfeer maken in je huis. Door de verschillende breedtes geven de jaloezieën een extra luxe uitstraling. Ga je voor 50 mm breed? Of liever toch voor smaller? Met of zonder ladderband? Je kunt kiezen uit veel verschillende kleuren. Zo vind je altijd de raamdecoratie die perfect past bij jouw nieuwe interieur. Je kunt houten jaloezieën goed combineren met overgordijnen of vitrages. Je wilt natuurlijk een warme sfeer creëren. Hier zorg je voor met de aankleding van je rest van de ramen. Ook planten in mooie potten kunnen een mooie bijdrage leveren.

Gebruik de jaloezieën in iedere ruimte

Je kunt jaloezieën in iedere ruimte in huis gebruiken. Voor welke maat en kleur je gaat, bepaal je aan de hand van de ruimte. In de huiskamer kies je voor luxe, brede jaloezieën. In de slaapkamers kun je ook kiezen voor brede jaloezieën of juist voor een iets smallere jaloezie. De keuken en de badkamer, notoir vochtige ruimtes, zijn ook geschikt voor de plaatsing van houten jaloezieën. Het voordeel is dat de jaloezieën gemakkelijk worden schoongemaakt.

Maak je jaloezieën regelmatig schoon

Die kunststof lamellen van in de jaren '80 waren er berucht om. Die trokken stof aan alsof het magneten waren. Ze waren daarbij ook nog eens onmogelijk goed schoon te maken, ze bogen te ver door om goed kracht te kunnen zetten. Houten jaloezieën zijn anders. Veel steviger. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken met een vochtige (microvezel) doek. Je draait de jaloezieën dicht en haalt de doek er langs. Dan draai je de jaloezieën de andere kant op en kun je de rest van de jaoezieën schoonmaken. Nadrogen hoeft niet, als je tenminste geen kletsnatte doek gebruikt. Zo heb je altijd mooie, schone jaloezieën voor je ramen hangen!