Hangt jouw garderobe al vol met travelstof?

‘Nette kleren’ en ‘comfortabele kleren’ zijn over het algemeen twee categorieën met weinig overlap. Kleren die gedragen worden bij formelere gelegenheden kunnen vaak te strak zitten, te kort zijn of niet net zo zacht zijn als iemand zou willen. Daarbij hoort ook nog het probleem dat het snel kreukt en aangepast moet worden door de avond heen. Gelukkig hoeft dit niet meer zo te zijn. Heb je al eens gehoord van travelstof?

Travelstof

Travelstof is een stof gemaakt van een combinatie van polyamide en elastaan. Deze combinatie geeft het stof een aantal unieke eigenschappen wat het de perfecte stof maakt voor vrijwel elk kledingstuk. De naam ‘travelstof’ is ontstaan omdat het goed te dragen is wanneer het gereisd wordt. Kledingstukken gemaakt van dit materiaal kreuken bijvoorbeeld weinig en blijven er lang goed uitzien. Het stof vormt zich aan iemands figuur zonder dat het heel strak zal zitten. Het elastaan zorgt ervoor dat er genoeg vering in het kledingstuk zit dat het altijd zal meebewegen met de persoon die het draagt. Naast deze voordelen zijn er nog meer! Travelstof is bijvoorbeeld makkelijk wasbaar en sneldrogend. Het is een ademende stof en zal dus niet overdreven warm aanvoelen. Een extra plus hieraan is dat travelstof weinig zweetplekken laat zien. In andere woorden, een perfecte stof voor iedereen die zowel op reis gaat als thuis blijft.

Stijlen van travelstof

Met al de bovengenoemde attributen die travelstof heeft, kan het een idee geven dat travelstof lijkt op een soort huispak of joggingpak. Dit is helemaal niet zo! Er zijn kledingstukken voor iedereen en elke gelegenheid te vinden, gemaakt van travelstof. Denk bijvoorbeeld aan een jurk travelstof. Hierin vallen formelere jurken, perfect voor avonden uit. Daarnaast zijn er ook genoeg jurken die dagelijks gedragen kunnen worden. Voor iedereen die het niet zo heeft met jurken, zijn er ook allerlei andere kledingstukken te vinden. Deze zijn bijvoorbeeld broek travelstof blauw, rood, groen of een wat neutraal zwart. Dan zijn er nog topjes te vinden in travelstof. Ook deze zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten en maten. Er zal voor iedereen wel iets te vinden zijn, dus!

Travelstof kan, naast elke gelegenheid, het hele jaar door gedragen worden. Dit komt door de verschillende diktes die verkrijgbaar zijn. Er zijn dikte 1, een dunnere travelstof perfect voor de zomer, tot dikte 3, wat lekkerder is om te dragen in de winter.

In andere woorden betekent dit allemaal dat iedereen dag in, dag uit in travelstof rond kan lopen en er altijd goed uit kan zien. Wie wil dat nou niet?