Gezond, leuk en lekker!

Gezond eten kan soms saai en beperkt lijken, maar het hoeft niet zo te zijn. Er zijn veel manieren om gezonde eetgewoonten leuk te maken en ervoor te zorgen dat je je goed voelt zonder dat je hoeft in te leveren op smaak. In deze blog vertel ik je hoe dat kan doen. Lees je mee?

De focus op vitamientjes

Eén van de eerste stappen is om je te concentreren op groenten en fruit. Groenten en fruit zijn niet alleen gezond, maar ze zijn ook vol van smaak en kleur. Probeer om elke dag minstens één bord vol groenten en/of fruit te eten. Je kunt ook proberen om zo veel mogelijk verschillende kleuren groenten en fruit te eten, omdat elke kleur zijn eigen unieke voedingsstoffen bevat. Heb je hier moeite mee? Vul dan af en toe aan met vitaminepillen en supplementen. Je kan magnesium kopen of misschien wil je wel extra NAC vitamine slikken.

Lekker kokkerellen

Een andere manier om gezonde eetgewoonten leuk te maken, is door te experimenteren met kruiden en specerijen. Kruiden en specerijen zijn niet alleen lekker, maar ze kunnen ook helpen om het verlangen naar zoet of zout te verminderen. Probeer bijvoorbeeld bijzondere smaken als koriander en kurkuma toe te voegen aan je gerechten voor een extra bijzondere smaak.

Probeer eens wat anders

Een andere manier om gezonde eetgewoonten leuk te maken is door te variëren met de manieren waarop je eten bereidt of door echt iets anders klaar te maken. Probeer bijvoorbeeld om eens een week vegetarisch te eten of om eens in de week een salade te eten in plaats van een warme maaltijd. Op die manier wordt het ook nooit saai.

Maak het leuk

Een andere manier is om gezonde eetgewoonten leuk te maken is door samen te eten. Plan een gezellige maaltijd met vrienden of familie en maak er een gezellige gebeurtenis van. Of ga samen naar een restaurant waar gezonde opties op de kaart staan. Zo heb je amper door dat je met het opbouwen van een gewoonte bezig bent, en dat helpt!

Tot slot, probeer geen te strikte regels voor jezelf te stellen. Dat werkt meestal averechts en vergoot dus de kans om terug te vallen in ongezonde gewoontes. Probeer gezonde eetgewoonten te zien als een manier om jezelf te verwennen in plaats van iets wat je moet doen. En natuurlijk mag je jezelf best eens met iets lekkers en iets minders gezonds verwennen!