Cadeautips voor jong en oud

Het zal je wellicht niet vreemd in de oren klinken; vlak voor een verjaardag sta je nog met je handen in het haar om een geschikt cadeautje te vinden voor de jarige. Of wanneer je je vrienden of partner zomaar wilt verrassen met een kleinigheidje, kan het nog best lastig zijn om iets te vinden. Het vinden van het juiste cadeau kan een flinke zoektocht zijn, zeker wanneer je de jarige niet goed kent of wanneer hij je geen cadeautips heeft gegeven. Toch zijn er een aantal categorieën waarmee je de plank eigenlijk niet mis kunt slaan. Benieuwd waarmee jij de jarige mee kunt verrassen? Lees dan verder in dit blog.

 

Voor opa en oma

Een voordeel wanneer opa of oma jarig is, is dat zij vaak wel een leuk cadeau in gedachte hebben en daarnaast vaak met alles wel blij zijn. Je kan het dan ook niet echt verkeerd doen bij deze generatie. Maar, je wilt natuurlijk wel met een leuk cadeau aan komen zetten. Een speciaal cadeau zoals de krant van hun geboortedag, een wandplaat met nostalgische afbeelding of mooie foto van de hele familie is origineel om te geven. Je kunt ook denken aan een grote puzzel, puzzelboek of boeken om de hersens nog eens flink te laten kraken. Met een mooie bos gekleurde bloemen maak je ouderen vaak ook dolgelukkig.

 

Van jong tot oud

Voor jongvolwassenen tot ouderen zijn er een heleboel cadeaus die je kunt geven. Spullen voor in huis of voor de echte Bourgondiër zijn echt altijd goed. Is de woonkamer bijvoorbeeld net verbouwd of is de jarige net naar zijn eerste eigen appartement verhuisd? Met een behangpaneel kun je de muur mooi opvrolijken zonder dat je deze perse moet verven of behangen. Houdt de jarige wel van die lange zomeravonden waarbij de hele vriendengroep wordt uitgenodigd voor een hapje eten en drinken? Ga dan voor bijvoorbeeld een nieuwe barbecue of bijpassende accessoires zoals handschoenen of een leuk schort. Is de jarige een echte gamer, dan kun je een xbox giftcard of een steam giftcard kopen.

 

Voor kinderen

Kinderen kunnen onvoorspelbaar zijn, of ze je cadeau dan ook echt leuk gaan vinden blijft altijd een verassing. Maar wat altijd een leuk cadeau is om te geven, is een boek. Het is niet alleen leerzaam voor een kind, maar in de tijd van de mobiele telefoon wordt het boek nogal eens vergeten. Ook praktische dingen zijn geschikt als cadeau, bijvoorbeeld een rugtasje, broodtrommel of regenjas.